Törölt nick Creative Commons License 2000.08.18 0 0 205
" 1. a vizsgaidőszakot azért kérdeztem, hogy: A. öltönyt vigyek-e ki vagy csak foglalja a hejet (qrva nagy és qrváéra utálom) B. mi is ez a minden hónapban esedékes vizsganap, mert ezt nem értem teljesen. szóval mondjuk októberben levizsgázhatok bármely tantárgyból? (mert akkor még az előadások+szemik tartanak még). Meg azt is írják a tájékoztató füzetecskében:

Kedves zsosz,

take it easy, az oltony nem kell. Ha a magyar egyetem nem kovetel semmit toled (hogy szorgalmasan tanulsz), az itteni egyetemet nem nagyon erdekel, mit itt csinalsz (legalabb amikor en tanultam). Toled fugg, mit szeretnel s hogyan szeretnel csinalni, pl. milyen lassan/gyorsan akarsz tanulni. Oktoberben _elvileg_ barmilyen tantargybol (pl. orvostudomanyt nem) leviszgazhatsz, a Helsinki egyetemen eleg sok lehetoseg van, s erdemes ezeket korulnezni. Nem kell oktoberben leviszgazni, szabad s lehet. Biztos neked lesz ilyen tutor, remelem, oregebb diak, aki ezt minden tud jobban magyarazni. Szoval altalaban minden tantargyban vannak ilyen "konyvviszgak", amelyeket ilyen kozos, altalanos viszganapokban lehet csinalni. Neked lehet donteni, mikor s hogyan ezt csinalsz. Nyugodtan lehet karacsonykor haza menni, nem lesz semmi gond. Nem tudom, mit tanulsz, lehet hogy kicsit attol is fugg.

"őszi időszak: szept 10-től dec. 15ig
tavaszi időszak: jan 10-től máj végéig

ez mit jelent? azt, hogy dec. 15ig le kell tenni a vizsgákat vagy azt, hogy dec15 és jan10 között??????"

A viszga szunet van dec15 és jan10, az egytemi tanitas befejezodik kb. dec 15-18. Ez minden kiderul.

A diakigazolvany azert kicsit draga, mivel ettol sok megy az YTHS-hez (Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö), alapitvany, amely egeszugyi ellatast, orvos/fogorvos ilyesmit ad diaknok. Az orvos ingyenes, fogorvos se draga (nem tudom hogy van most), erdemes kihasznalni.

Előzmény: zsosz (203)