Esbé
2000.08.17
|
|
-1 0
15
|
Én most szombaton jöttem haza. Korculáról Szekszárdra Bosznián keresztül. 17 óra volt, mert a két bosnyák határon összesen 4,5 órát álltam. A Korcula-Peljesac szakaszon voltak szar minőségű szakaszok (két defekt). Boszniában jobbak voltak az utak, kivéve a Szarajevo előtti hegyi szakaszt. Ott sötét alagutak plusz nem kicsi úthibák tarkították az utazást. Zenica felé mentünk, Dobojig szuper az út. Ezután jön a szerb rész, kiírva minden cirillbetűkkel, falutáblák ritkásan, a főút slavonski Brod felé megy, nem pedig ahogy a térképen. Ezen a szakaszon minden ház ki volt lőve, nagyon lehangoló volt. Mikor átjutottunk végre, jobbra a pályán, utána fel eszék felé. Ott sikerült eltévedni, mert a belvársoból nincs kitáblázva az út Udvar felé (tudom, mert egy horvát vezetett ki minket). Onnan már megy a dolog.
Amúgy mindenkinek ajánlom, gyönyörű Bosznia is, Dalmáciáról nem is beszélve. A horvátok extra rendesek voltak, a gumikat vasárnap reggel megcsinálták 1.5 óra alatt. A benzin sokkal olcsóbb Boszniában (1.5 DM), mint pl. Korculán: 6,85 kuna. Mivel Boszniában minden most épült, újszerű az egész. Szobaton rengetegen voltak az utakon külföldiek, nem kell parázni.
Jó utat! |
|