AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2 napja 0 0 158092

Amúgy a Chromebookok sokmindenben jobbak mint a Windowsos gépek, de filmnézésben speciel szerintem a Windows+VLC media player überelhetetlen. Szóval ha filmnézés mindenféle videó formátumú fájlt tekintve feladat akkro szerintem inkább windows.

Ha helyedben lennék: https://www.currys.co.uk/products/acer-swift-go-16-oled-16-laptop-intel-core-ultra-5-512-gb-ssd-grey-10280843.html

576 pénz, kapsz érte egy bazi erős processzort, 16GB RAM-ot, 512GB SSD-t, és ami a lényeg egy 16"-es OLED kijelzőt aminek magasabb a felbontása mint a full HD. És akkor még hordozható is.

OLED nagyon földbe döngöli a többieket, ha megveszed és lejátszasz rajta valami sötét scene-t Netflixről vagy hasonlóról, akkor láthatsz csodát, mert ha jó minőségű a film akkor az OLED-en a éjszaka feketéje koromfekete lesz, és látod a szürke betörtőt mozogni, míg az összes többi TFT/LCD/TN+Film stb. kijelzőn nagy szürke massza lesz az égbolt is meg a betörő is, és nem sokat látsz hogy mi van (ezért nézek sokszor telómon sötétben játszódó filmeket, mert annak OLED kijelzője van, míg minden más tabletnek, latpopnak, asztali gépnek meg TV-nek meg nincs). 

Cserébe, ha OLED-en állandóan ugyanaz a tartalom van megnyitva (pl. egy Excel táblázat, vagy mondjuk mindig a CNN megy ratja) akkor a fix elemek (Excel kerete, menüje, vagy CNN logója) idővel beégnek a képernyőre.

Szóval filmnézésére szerintem OLED kijelzős...