Szia Tari2 !
Valamit helyesbitenem kell, nem tudom mibol gondolod, hogy gyerekekkel mentem. Talan en irtam valamit felreerthetoen.
Mentem ugyan mar nagy kerekparturara nehany 15-16 evessel, de Olaszorszagba Ausztrian at.
Bosznia-Hercegovinaban ketszer voltam, eloszor egyedul 1977-ben, aztan egy baratommal az iden. (Jonni akart egy lany is, de meggondolta.)
Iden Focat nem kerultuk el, sot direkt arra kerultunk, de nem talaltuk kulonosebben erdekesnek, sem epiteszeti szempontbol sem egyebkent. Volt viszont ott egy urgumburgum, aki ugy tunt nem egeszen normalis, eleg ramenosen allandoan egy kavezo vagy mifene cimet irta fol egy fecnire es nyomkodta a kezunkbe (mikozben egy boltocska elott reggelizgettunk,) fogalmam sincs miert, a fecnik viszont meg megvannak, majd valami szlav tudorral megprobalom ertelmeztetni. Nekem viszont semmi kedvem egy szerencsetlen poros-romos varoska esetleg nagyonis elegans kavezoja teraszarol a nagyurat jatszva nezni a nyomort, kerekparos lelkemtol es anyagi lehetosegeimtol is messze all.
Viszont, ha tudsz valami kulonoset Foca-rol, az ottani eletrol, az erdekelne, hiszen rovid 1.5-2 oras ottartozkodasunk csak feluletes benyomasokkal gazdagitott bennunket.
Szivesen irkalnek en a kerekparos Topicba is, sot a kepeim legjavat is szivesen kozkinccse tennem, scannelni kellene allomanyokat masolgatni, a Netscape olyan funkcioit felderiteni amit meg soha nem hasznaltam stb., sajnos az erre fordithato idom korlatozott, a tema pedig tul nagy, nem tudnam mit meseljek el es mit hagyjak el. Az elmenyeimet atadni igazabol nem tudom, azokat mindenkinek maganak kell megszerezni, csak az orszagot es az utvonalat tudom ajanlani (kicsit felve bar az aknak miatt). Viszont azt tudom mondani, hogy a srac, akivel mentem szinte egesz uton duhongott, atkozta a napot hogy ide elindult felt, hogy megverik, hogy aknara lep, hogy a boltban nem fognak neki visszadni (merthogy ez egy ilyen nepseg) stb.stb. most azt mondja: elete legszebb es legtartalmasabb turaja volt. Tja, egy kicsit mas ember jon onnan vissza, mint aki odamegy. Ha vallalja...
KovA