A korábbi kérdéshez: "A HRD programot szeretném használni PC-n és a problémám az, hogy amikor a HRD elindul, azon mód leválasztja a rádió belső hangszóróját!"
Az IC-735 egy öreg rádió, nem láttam rajta külön adat üzemmódot és nincs külön-külön kapcsolva az első-hátsó hangkimenet (néztem a rajzán, bár szárazon, mérés nélkül nehéz végigmenni rajta, fel is hagytam vele), de attól még lehet a CAT a ludas, mert azért egy 4066-os kapcsoló IC be van építve a hang útjába, ill. némítás is.
Közvetetten tudom elképzelni a dolgot: például a logprogram üzemmódot és/vagy sávot vált CAT-en keresztül, a hang pedig megszűnik a hangszóróban, mivel azt írja a leírása, hogy ha be van kapcsolva az előlapon egy szűrő, ami amúgy nincs a rádióba beépítve, akkor kifejezetten némítás lép életbe. Végső soron adásra is kapcsolhat egy rosszul beállított DTR vagy RTS lábtól, amik köztül az egyik nyilván a PTT, a másik meg a billentyűzés a rádió felőli oldalon, de az azért csak kiderült volna. : -)
Kevés az infó, pl. mozog-e az S-mérő, mikor megszűnik a hang, meg lehet-e találni a hangot a számítógép valamelyik hangbemenetén stb. Én arra tippelnék, hogy egyszerre szűnnek meg a rádió hangszórójának hangjával, de ki tudja.