Jó helyen járok 2003-as 1,6 benzines 246 235 km Renaultommal?
Üdvözlök mindenkit, márkatársakat,szevasztok!
Rögtön tanácskéréssel kezdek. Kézifék probléma. Kölcsönbe volt adva a kocsi hétvégére: "kösz a röncsát, de valami van a kézifékkel. Egyszer nagyon berántottam véletlen. a mozgató karja nagyon mozog. Nézd majd meg mielőtt mész vele" körítéssel kaptam vissza (boldogan).
A valós hibajelenség: alapjába véve a kézi fék fog, behúzásnál hallatszik - érezhető a rögzítő retesz működése. Ez után a két ülés között valóban jobbra - balra lehet mozgatni, a műag. borítás résein benézve is látszik fémszerkezet mozgása. Kioldáskor a kar felfelé húzására először fölfelé - hátra megemelkedik az egész racsni lemez ház, csak többszöri emelgetés próbára sikerül oldani a féket. Az az érzésem a rántással föl-kiszakadt a kézifék kar ülések közötti szerkezete, a karosszériához rögzítése. Aknából felfelé nézve még nem sok minden látszik a ráfagyott csataktól, remélem éjszaka a garázsban valamit tisztul leolvad, tudom takarítani..
Kérdésem: a két ülés közötti műanyag borító elemeket hogy - hol lehet elkezdeni bontani? Egésze ki kell szerelni a fedeles istállórekeszt? Nem látok sehol csavarhelyet. Feszíteni, ki kell pattintani valamit, valahol? Egyáltalán innen lehet elérni a kézifék ezen részének elemeit? Megnézni szakadt - tört valami?
Köszönök minden segítséget.