KissMe Creative Commons License 2000.08.15 0 0 13
Sziasztok!

Köszönöm szépen, hogy ilyen sok okos dolgot írtatok.
Most már látom, hogy ha Pestre megyek dolgozni, akkor nem érdemes elkezdeni a pécsi képzést. Annak ellenére, hogy koránt sem biztos, lesz ilyen a következő évben is, annyira nem érné meg, hogy anyagi csődbe kerüljek miatta. Évet halasztani ebben nem lehet, hiszen csak egy szervezett továbbképzés.
Lappa, sajnos igazad van, minden egyszerre nem megy.

Falrahányt borsó, azt hiszem már másnap elküldenének, ha borsót hánynék a falra :-) Viccet félretéve. A "megszivatnának" az azt jelenti, hogy tanulmányi szerződésem van. Ha én mondok fel, fizethetek, mint a katonatiszt. Normál esetben meg lehetne egyezni részletfizetésben, halasztott fizetésben, de amilyen az én főnököm, ezt tutira nem engedné meg. Az sem számít neki, hogy mostanában már látja, nem úgy dolgozom, mint a diploma megszerzése előtt. Csak arra bíztat, hogy legyek kreatívabb, és találjak magamnak munkát, ha nincs mit csinálnom. Nem fogja fel, hogy nem véletlenül nem látom el olyan gondosan a munkámat, mint korábban.

Szvetozár, igazad van, munka nélkül nem megyek semmire, az lenne az első. A nyelvtudásom jó, azzal nincs gond, de azért nem ártana még egy harmadik, negyedik nyelvet megtanulni. A szakmai képzettségem viszont fejlesztésre szorul, inkább abban az irányban mozdulnék el. A gyakorlati tapasztalatom többet ér ugyan, mint a diplomám (ezt már tapasztalatból tudom), de annyival is több lennék.

Dzsungelnyuszi drága, eszem ágában sincs otthagyni Pécset, ha nem muszáj. De egyszerűen nincs olyan állás, ami megfelelne a végzettségemnek, és a gyakorlatomnak. Mindenhol varrónőt, eladót, gépi forgácsolót, betanított munkást meg cipőfelsőrészkészítőt keresnek. Ez nagyrészt a városvezetés hibája, mert nem teremt olyan munkahelyeket, amelyek a képzett, értelmiségi munkaerőt felszívnák. A nagy nehezen idetelepített multik kintről hozzák a koponyákat, itt már csak a melós kell neki. A hatalmas szabad területekre meg a termelő vállalkozások helyett kereskedelmieknek adtak el telket, akik pedig eladónőket keresnek csak.

Egyelőre ennyi. Kezdenek körvonalazódni az elképzeléseim.

Üdv