Eördögh Creative Commons License 2000.08.14 0 0 266
ame,

én nem is tartom mostohagyereknek.

Rossz szokás is lehet a hagyományorzés, de amikor elkezdtem a REM-albumokat begyujteni ('90 körül), akkor még nemigen futotta CD-re (na jó, ma se igen, de mindegy is), meg nem is voltak akkoriban Pesten régi REM-lemez CD-n. Viszont volt egy remek zenebolt (nem nevesítünk), ahol lengyel kalózkiadásban az összes stúdióalbum megvolt kazettán. Azok úgy szépen sorban bekúsztak kazettán, aztán ez így is maradt, a többi is kazettán jött késobb a pocra (mostanra egész jól néz ki a sor).

Ez az egész szájtépés azért volt, mert a HiFi is kazettán van, és az A oldal második fele szerintem zseniális: Undertow, E-Bow, Leave. Nagyon ütos sorrend, koncerten is elmenne. Az pedig tény, hogy abban a másfél (?) éves lélekölo rohanásban, ami a Monster turnéja volt, komoly teljesítmény összehozni egy lemezt, még akkor is, ha jórészt soundcheck-ekbol áll össze. Ezek a számok pedig nem rosszak.

Ja, Dead Letter: az is lengyel kiadás, hozzácsapták a Chronic Town-t (a Murmur elotti EP), azt ismeritek? Négy vagy öt szám, de nagyon korrekt.