granturismo Creative Commons License 2000.08.14 0 0 377
Na még egy.
Zene. A 4 hangszórósításhoz tényleg ki kell venni a rádiót. A muszerfal és a rádió közti keskeny résen kell jobb és bal oldalon benyúlni valamivel. (Nekem 2db kb 10 cm hosszú acéltum van a végük derékszögben meghajtva.)Ezzel bepiszkálok két kis lemezrugó van benn, az alsót felfelé a felsot lefelé kell óvatosan feszíteni (egyszerre de csak egy oldalon, mikor enged, kartonpapír becsúsztat. jöhet a másik oldal. A kartonpapír azért kell, hogy nehogy visszapattanjon a helyére. Ha mindkét oldal kipattant akkor simán ki lehet húzni a rádiót.
Ha másik rádiót akarsz berakni akkor kellhet még egy antenna dugó átalakító. A Fiat az Euro-t használja ami hasonló mint az otthoni TV antenna dugó. Ezt a legtöbb rádióba nem lehet bedugni csak ezzel az átalakítóval. XIII. Tüzér u 43. Itt például lehet kapni. Eldugott, de nagyon jó és olcsó kis auto hifi/riaszó bolt. Ajánlom!
Az ajtókba (már régebben írtam) Nokia hangszórók vannak muanyag kosaras, parányi mágnes, papír membrán mindenképp cseréld ki. Gyártanak 5"x7" méretben hangszórót, lehet kapni. A másik lehetoség 13x13-as hangszóró, én megpróbáltam a 16x16-ost is, de oda már lemezolló kell és sajnos a membrán beleütne az ajtókárpit alsó részébe. De komolyabb felkészültséggel azért be lehetne tenni jól is. A 13x13-as hangszóró adapterelem segítségével szerelheto be. XI. Fehérvári 44. Itt kapható. Szintén itt vehetsz Noise-Ex nevu maci-g.cit is. Kb. 3500 píz. Ez egy alvázvédohöz hasonló anyag amivel ha kikened az ajtókat az említett zörejek megszünnek. Egy doboz elég a 2 ajtóra.
Az ajtótól meno vezetéket nem lehet kicserélni mert az ajtó kasztni-találkozásánál specko csatik hozzák össze a két kábelt. Szerencsére a gyári kábel is elég vastag. A magasaknál ha kábelt cserélsz ajánlatos a gyárihoz hasonlóan szivaccsal betekerni a kábelt (zajirtás). A magashangszórók fölötti rács az új modellekben bár esztétikusabb, de nagyon suru rácsozású, a magas hangokat alig-alig engedi át, ezért én vettem egy pár régihez való rácsot. Szerencsére csereszabatos. Mindenkinek ajánlom hatalmas a különbség!
Folyt köv.
GT.