Mr.Millet Creative Commons License 2000.08.14 0 0 2395
Halihó,

Vanek: Ha szabad kérdezni (és irigykedni - ezúttal én), merre vitorláztok az Adrián, és milyen hajóval?

A sailinghu tényleg egyre szebb, csak így tovább a Balaton maraton kommentárral! Valóban csak ennyi induló gyult össze, mint akik fel vannak oldalt sorolva?

Hétvégén megtörtént a B25-ös túra, hát aki a Balatonon volt, az tudhatja, hogy a szél nem volt az a tipikus vitorlaszaggató (Alsóörsröl Füred fagyizással a tihanyi yacht klubig jutottunk el - igen, nagyon komoly), a lányoknak persze így is tetszett. Igaz, egyikük szombaton egész nap be sem merte tenni a lábát a kajütbe, és a parton aludt, mert higgyem el, ha lemegy, azonnal kitaccsol. (Tükörsima vízen lassú gyaloglótempóban raumban poroszkáló tök vízszintes hajóban! Nem szabad eroltetni, majd belejön...) (Egyikünk Prágában dolgozik, nekünk fiúknak az általa hozott cseh sörök tetszettek igencsak. Házasemberként - és a topik noi olvasóira tekintettel - most nem ejtek szót a topleszes vízibiciklis napozókról...)

A füredi öböl környékén egyébként láttuk a felújított Nemere II-t (csak az lehetett, úgy csillogtak-villogtak a szép réz csörlok), a Black Magic-et (elég egyedi az a neon-fuzöld baum és hajótest festés...), de még a Star Blazert is (Tihanyhoz közel, fél-negyedszélben hasított mint atom)! Ezt a túrát (lehetoleg nagyobb szélben) még megismételjük!

Viszont egy észrevétel: Tihanyban aludtunk, és a diszkóhajó pont elottünk ment el oda-vissza. Hát az a diszkóhajó szerintem botrány. Éjjel is döbörgött a "bumm-ta-bumm-ta-bumm-ta", és - a mocskos szúnyogokon kívül - elsosorban ez felelos a kissé korai és morcos ébredésért. (Pozitívum, romantika: Legalább láttuk kis feleségemmel a napfelkeltét!!) Mi a francért kell éjjel, de még fél hatkor is végigdübörögnie a partot, úgy, hogy mindenki felébred tole?!! Száz ember mulatozása és a Mahart bevétele fontosabb ezrek nyugalmánál?? Az élovilágról nem is beszélve, amely ki tudja mit él át a minden rezgést egészen nagy távolságokon is kiválóan közvetítö vízben... Mondjuk a füredi strand sem semmi, ott is olyan diszkó nagyüzem folyik hétvégén (nappal), hogy a vízen nem is kell külön rádiót hallgatni...

Egyébként a Yacht Klub (amelyik közel van a révhez, a révtol észak-keletre) nagyon szimpi volt, a klotyótól eltekinte tiszta és kulturált (ezt mondjuk el is várja az ember, ha fizet érte), de foleg a gondnok volt nagyon jó fej, rendes ember, simán megengedte, hogy a parton (pl. a padokon) aludjon, aki akar. A mobilt ottfelejtettük bedugva, és azt is elrakták nekünk.

Hajrá és jó szelet a Balaton-maratonosoknak! Meg bárki másnak is, akit jósorsa a vízre enged! (És bocs, ha hosszú voltam :-)