BéKa_d Creative Commons License 2000.08.14 0 0 1263
Üdv!!!

Nos, úgy látom, én vagyok az első a "ventspilsiek" közül, aki bejelentkezik, ezér' lehet, hogy kicsit hosszabb leszek, mint kellene.

Tul.képp minden tökéletes, sőt jobb volt az utunkkal kapcsolatosan, mint azt én vártam, "csak" amiért mentünk, az nem sikerült úgy, ahogy kellett volna.

A meccset a két csapat úgy kezdte, mintha nem lenne szabad védekezni, nekünk volt kb. 3-4 helyzetünk, ebből egy Kabát egy az egyben a kapussal, a többi ilyen utolsó passz nem sikerül, a védőt nem sikerül egy az egyben átjátszani, meg ilyesmi, a lettek főleg beívelgetésekből veszélyeztettek Totyának elég nehéz dolga volt a majd 2m magas lett középcsatárral, aki ellen ráadásul a bíró szinte egy támadó faultot nem fújt (na jó egy fejes gólját támaszkodás miatt -jogosan- érvénytelenítette). Aztán a lett vezető gól után még erősebben támadtunk, újabb ziccerek következtek Kabát Petitől (kipattanó labdát nem egyből lőtte, hanem maga alá gyűrte, kapus Tóth Norbiról lecsorgó felszabadító rugása hozzá került, de a kapus még rá tudott vetődni a labdára és lábára, nekünk is volt egy meg nem adott gólunk -bal oldali beívelés során Thomas középen szabálytalankodott(?) ezért a hosszún érkező Kabát/Polonkai hiába lőtt a hálóba), aztán volt Polonkainak is egy szép helyzete kb. az ötös sarkáról volt egy az egyben a kapussal, miután egy lövőcsellel elküldte a becsúszó védőt zuhanyozni, de a kapus védett (egyébként nagyon bátran és jól játszott, egészen olyan cseleket csinált, mint Gala), aztán a félidő végén egy védelmünkről lecsúszó labdát a lett középpályás 20 m-en egy lövőcsellel átvett, majd 4! védőnk között megcsinált még két cselt, 14 m-ről bal összekötőből lőtt jobb külsővel, Kavics szerintem fogni akarta a közepesen erős csavarodó lövést, amely azonban kicsorgott a kezéből, éppen a védőink mögött (lesen?) tartózkodó Jeva elé, aki előtt csak az üres kapu volt.

Szünetben nyugodtan mászkáltunk Tódival a hazaiak között, megkínáltak minket rumos kólával és gin toniccal, és érdekes módon a sálakat inkább cserélni akartak, mint elvenni - ezek a bunkó keletiek nem tudják, mi az az igazi szurkolói magatartás...

Mindenesetre a második félidőben a lettek 10 emberrel védekeztek, nekünk meg nem jött be semmi, illetve a bíró újabb 2 esetben nem a javunkra döntött 11-es gyanús szituációban (Kabát Petit jó ütemben szöktették, a kapus gyengén mozdult ki, Peti eltolta mellette, a kapus pedig a lábára vetődött, de a bíró szögletet ítélt...), aztán volt Petinek egy az ötösön történő lefordulása, de még tisztább lövőhelyzetet akart, így odalett a lehetőség, majd jött ugyebár a kapufás fejese, egy két szabadrúgás, és végül a Szili gól.

Meccs után a sálakat már cserélni sem kellett én pl. csak úgy kaptam egy Ventspils 2.generációs sálat. Dumáltunk, fényképeztük magunkat a helyiekkel és ők is velünk, Pető Tomival a helyi lányok fotóztatták magukat (jól játszott, de szerintem egy kicsit túl sokat akart szervezni), nyilatkoztam vmi helyi tévének...:-), aztán apránként elszabadultunk.
Mert azért akárhogy, akármi, nem voltunk olyan vidámak, hogy nagy bulit csapjunk. A csapat szállására utaztunk, ahol legalább nyugodtan elbeszélgettünk a fiúkkal és Gyuri bácsival. Szimpatikus volt, hogy nem akartak szabadulni tőlünk, hogy őszintének tűntek, és látszott rajtuk, hogy tényleg bántja őket a kudarc. Mezey elmondta, hogy a Pécs meccset vízválasztónak tartja, de szerintem arra gondolt, hogy elhajt mindenkit, ha nem nyerünk és nem arra, hogy ő maga állna fel, egyébként igazán szimpatikus volt, és szerintem a bírálói is átértékelnék jellemét, ha találkoztak volna vele személyesen is. Mindenesetre legalább egy-másfél órát ott voltunk velük, aztán mentünk.
Ádival végigittunk egy sörös hűtőt, közben alig győztük elhárítani a lettek érdeklődését (talán még házassági ajánlatot is kaptunk...:-)), mindenesetre 4 óra körül nyugovóra tértünk.

Kár, hogy kikaptunk, de nem bánom, hogy elmentünk és ma is így döntenék (arról nem is beszélve, hogy szerintem még 1x nem fogunk ilyen gyenge helyzetkihasználással játszani és 10-ből szerintem ez az egy vereségünk lenne még idegenben is).

Amitől tartani lehet, hogy ha az első 5 ziccerünk kimarad, görcsösen fogunk játszani, a lettek pedig fejbe rúgják valamelyik "kosarasukat" (volt még egy másik 2m-es is, aki a végére állt be), és akkor tényleg szoros lehet.

Én ezzel együtt a visszavágóra 5-1-et tippelek, úgy, hogy a lett gól, már érdektelen állásnál esik.

Hát ennyi.

És a pécsi győzelemmel talán végre tényleg megindulunk felfelé.

HAJRÁ VASAS!