Nikosi Creative Commons License 2000.08.14 0 0 538
Tisztelt Abszolut Nulla!

Rendben vehetjuk a veletlenek is a nev sorend irast. De gondlokodjunk el egy kicsit. Az osszes german nep es azon nepek melyek kapcsolatba kerultek a germanokkal mind forditva irjak a neveket mint mi magyarok. A mi nevsorendet hasznalja a Japan, hasznalta a hun. Mindharom nep (magayrokkal egyutt harom) bolcsoje arzsia. Egy nep, lsd. germanok es egyeb hozajuk csapodo nepek, felveszi a tobseg szokasait. Ha feltetelezuk a finnugor rokonsagot es azt mondjuk, hogy a Pannonius altal megtalat Magna Hungaria egyenlo az oshazaval akkor mivel magyarazod azt, hogy a finnugor nepek kozul tutommal nem sok irta, irja ilyen sorrendbe a neveket. Na ha mi voltunk (osmagyarok) tobben akkor a kedves rokonoknak at kelet volna venniuk a szokasainkat. Ha mi voltunk kevesebben akkor mer nem irjuk ugy a neveket mint a finnek.

Mint irtam en nem tagadom, hogy a honfoglalo torzsek kozot lehetett finnugor rokonsagu is, hiszen azt sem lehet tagadni, hogy ostorko torzs is volt a honfoglalo torzsek kozott, az az torokok osei is rokonaink szegrol vegrol. A vezer torzs viszont tobb mint biztos, hogy nem finnugor rokon es meszebrol arzsia melyerol jott nyugatra.

A finnugor rokonsag egyik nagy bizonyitek meg a Pannonius fele Magna Hungaria az uralnal. Itt Pannonius talat magyarokat anno, de keredem en mi bizonyitja azt, hogy ez az oshaza, Vandorlas kozben mindenhol elmaradhatak magyar csoportok melyek nem akartak tovabb vonulni.
Pannonius nem ment tovabb, hanem onkenyesen kijelentette ez az oshaza punktum, elenvetese nem lehetet senkinek, mivel senki sem ment utana (akkoriba nem volt prefaralt dolog a magyarsag kuatats).

Mint mar irtam pusztan nyelveszeti modokon egyertelmuen egyik rokonsag sem bizonyithato teljesen biztosan. Mivel tobb 100, 1000 ev tavlatabol kell oszehasonlitani a nyelveket, nem igazan kapunk biztos eredmenyt. Mind a ket tabor felmutathat nyelvtani, szavakbeli hasonlosagaokat mellyel a maga igazat bizonyitja. De mint mar irtam a nem finnugor rokonsagott tobb mas dolog is bizonyitja. Ilyen az osmagyarok rovasirasa is mivel a finnek az egata vilagon sehogy nem irtak. Ket rokon nep kozot aki jobbara semilyen magasabb kulturaju civilizacioval nem kerul huzamosabb kapcsolatba nem kepzelheto el, hogy az egyik ir a masik nem, stb...

En nem tagadom azt, mint mar irtam, hogy szegrol vegrol rokonaink lehetnek a finnugorok, esetleg a honfogalokkal jot egy torzsuk, stb.. De a kizarolagos finnugor rokonsag elvet elvetem.

Bocs a hosszert. Nikosi.

Előzmény: Abszolút Nulla (532)