Na, leheljünk egy kis életet a topikba.
Elgondolkodtam azon, hogy vajon Szoboszlai Dominik jelenleg hány válogatottba férne be?
És arra a következtetésre jutottam, hogy majdnem mindegyikbe.
Mivel a 4-2-3-1-es felállást alapul véve az öt középpályás poszt bármelyikén tud játszani, ezért a variációk is sokfélék lehetnek.
A spanyoloknál optimális esetben vékony lenne a kezdő tizenegyhez. Mivel azonban a spanyol sztárok mostanában elég sérülékenyek, ezért így is elég gyakran játszana, mert valakit mindig helyettesíteni kellene.
A francia válogatott kezdője is erős lenne neki, de itt az szól mellette, hogy a sok feka gyerek mellé nem ártana egy fehér is. Így kicsit színesebb lenne a kezdőcsapat, ezért vélhetően Deschamps sokat játszatná.
Az angoloknál, a braziloknál, az argentinoknál és a németeknél a támadó posztokhoz nem férne oda, de a két védekező középpályás szerepkör valamelyikét meg tudná szerezni. Itt jegyezném meg, hogy az őszi idény ellenére azért kategorikusan nem jelenteném ki, hogy jobb futballista Wirtznél. Csak jobb formában volt és ő már beilleszkedett Liverpoolba.
A hollandoknál és a portugáloknál lehetne elmélkedni, hogy melyik poszton játszatnák, de bőven beférne a kezdőbe.
Az olaszoknál ő lenne a legjobb mezőnyjátékos.
Bizonyosan rendszeresen játszana Uruguay válogatottjában is, éspedig a sztárok között számon tartva.
A belgák de Bruyne, a horvátok pedig Modric utódaként kezelnék. Bár szerintem nem annyira jó, mint a két fent említett legenda, de valószínűleg egyfajta alvezérként játszatnák, arra gondolva, hogy később majd ő veszi át a szerepkörüket.