mr_mulder Creative Commons License 2000.08.11 0 0 135
Kösz,

Nos, én eredetileg nem tartoztam az orvosokat szidók táborába, de most már igen. 27 éves vagyok, és kb egy éve bukott ki a dolog, egy szerencsétlen testtartás (autószerelés közben), az "eredmény": C V-VI, 1/3-ra kiboltosult korong, kellemesen szorongatva a gerincvelot, és a bal oldali kilépo gyököket. Tünetek: totális gyaki merevség, bal kar gyengeség, zsibbadó kéz, és olyan fájdalom, hogy két hétig szinte aludni sem tudtam! És amiért gyulölöm az orvosokat (foleg azt a tehetségtelen reumatológust): két hónapon keresztül nem tudta diagnosztizálni a betegséget!!! A legprecízebb megfogalmazás, amire képes volt: nem hiszi, hogy sérv, az jobban fájna, biztos valami nyaki húzódás. Aztán a kezembe nyomott egy gyógytornás gyakorlatokat tartalmazó papírt, amin véletlenül a porckrongsérv tünetei is le voltak írva. Amint elolvastam, belém hasított a jeges rémület, hogy nekem pontosan ezek a tüneteim. Így aztán többszöri kérés után végre elindított azon az úton, amely közben MR is készült, és ekkor már egyértelmuvé vált a dolog.
Azóta sok helyen jártam, általában az a tapasztalat, hogy a sebészek azonnal muteni akarnak (és van pofájuk súlyosabbnak diagnosztizálni a sérvemet, mint amilyen az valójában), a reumatológus csak a beutalóra jó, a természetgyógyász ökörséget beszél, és le akar venni. Aminek VAN értelme: gyogyótorna és úszás (szabályos), meg prof. Kiem.
Egyelore ennyi. Tudja valaki, hogy a Kiem doki "Gerinces Ember" c. könyvét konkrétan hol lehet megvenni?
Tud valaki olyan helyrol ahol endoszkópos mutétet végeznek (endoszkóp be, folyadékot leszívnak a korongodból, endoszkóp ki, majd gerinc-nyújtás, izomlazitás, és korong vissza a helyére, idovel visszanyeri folyadéktartalmát is).

Trust No One, Mr. Mulder