Leslie07 Creative Commons License 3 napja 0 0 2934

Helyén illene kezelni, mint mitológiai művet!"

Nem nevezném mitologiai műnek. 

Isten közölte Dániel prófétával előre a zsidók történelmének alakulását.

Dániel 9:22.És értésemre adá, és szóla nékem és monda: Dániel, most jöttem ki, hogy értelemre tanítsalak.23.A te esedezésed kezdetén egy szózat támadt, és én eljöttem, hogy megjelentsem; mert te kedves vagy: vedd eszedbe azért a szózatot, és értsd meg a látomást!24.Hetven hét szabatott a te népedre és szent városodra, hogy vége szakadjon a gonoszságnak és bepecsételtessék a bűn, és hogy eltöröltessék a hamisság és elhozassék az örök igazság, és bepecsételtessék a látomás és a próféták, és felkenettessék a Szentek szente.25.Tudd meg azért és vedd eszedbe: A Jeruzsálem újraépíttetése felől való szózat keletkezésétől a Messiás-fejedelemig hét hét és hatvankét hét van és újra megépíttetnek az utcák és a kerítések, még pedig viszontagságos időkben.26.A hatvankét hét mulva pedig kiirtatik a Messiás és senkije sem lesz. És a várost és a szenthelyet elpusztítja a következő fejedelem népe; és vége lesz mintegy vízözön által, és végig tart a háború, elhatároztatott a pusztulás.

A Jeruzsálem újjáépítése engedélyezésére a szózatot(határozat) i.e.455-ben adták ki.

Hatvankilenc évheten, azaz 483 éven belül valóban megöltél a zsidó Messiást a Názáreti Jézust.

Erre i.sz. 29 niszán hónapban,a pászka napján került sor. Az ítéletet  regnáló  Pilátus hozta meg.

Nos ez a különbség a Szentírás és a görög mitológia között.

Előzmény: Zellem Estelen (2931)