Mlle. Grenelle Creative Commons License 2025.12.13 0 2 13180

Itt mindig forgatag van, az életem valójában egy jól kontrollált káosz.

Nézzen körül: itt nyüzsög a Császári Testőrség, a Palotaőrség, a koronaőrök, szárnysegédek, összekötő tisztek, titkárok, miniszterek, főbiztosok, államtitkárok, mindenféle rendű és rangú figurák... és akkor a diplomáciai küldöttségekről még szó se volt!

Jah, meg a kancelláriák, amiből van vagy négy... a Birodalmi, a Császári, a Párt- (jó hülye neve van, nem is tudom, miért hívják így, van egy rakat mindenféle párt a birodalomban, helyi és szövetségi szinten is), és a magánkancellária. Amikor rákérdeztem, minek ennyi, megmagyarázták, és jól utánagondolva igazuk is volt ...

Szerencsére itt van Safranek, mint a Császári Titkárság feje, és Tierce, az összekötő tiszt a Vezérkar felé, ők tartanak itt rendet... mert a Birodalomban polgári és katonai közigazgatás is van, egymást néhol átfedő hatáskörökkel és illetékességi területekkel. 

És még ott a két flotta, a Csillag-, és a Birodalmi, amelyek egymást kellene támogassák, de inkább rivalizálnak, amin pedig nem tudnak megállapodni, az többnyire itt köt ki nálam.

Hála a valós idejű csillagközi kommunikációnak (RTLS, vagy mi a neve...) az állam és a kormány ügyei mindenhol utolérnek, még itt is... annyi a különbség, hogy nem a dolgozószobámban, a trónteremben esetleg a Supremacy konferenciatermében zajlik a tanácsülés, hanem a HoloHálózaton keresztül a Theed szalonjában...

>mutat körbe Charlize császárnő<

Előzmény: Mlle. Grenelle (13177)