ye liang quan Creative Commons License 1 napja -1 1 1409746

"Pedig elmondtam a gazdasági előnyt."

Ez a következő mondatoddal zavarossá vált. Míg csak ezt olvastam, addig azt gondoltam, hogy megint a gyerekek örökölte világnál tartunk, ami nem csak szerintem nem gazdasági előny.

Mivel egy társadalom fent akar maradni, és a fennmaradásba nők fektettek nagyon sokat és ők a szűk keresztmetszet ezért előnyöket kapnak a társadalomtól. Nagyjából így röviden."

Semmilyen előnyt nem kapnak. Az, hogy a mentőcsónakba előbb szállhatnak be, nem előnykapás, marginális dolog, ha egyáltalán igaz.

Régebben, míg mondjuk volt katonaság, és a nőknek nem kellett katonának menni, az mondjuk előny volt. De már ez sincs.

"Te most egy öngyilkos társadalmat festesz le: "fura korszak, amiben a nők nem gyerekvállalással akarnak foglalkozni".

Ez nem fura, ez a vég. Ebben az esetben minden mindegy. Ha mindenki azonnal főbe lőné magát az is azzal a véggel járna mintha nőknek nem lennének gyerekeik.

Kihalással.

Ebben az esetben a fogalmak sem értelmezhetőek talán. Nincs előny, nincs hátrány, csak halál."

Meg van az élet minősége.

Van, akinek úgy tetszik az élet, ha van gyereke, mert ez okoz neki örömet. Van, akinek meg más. De ez a poszt megint teljesen elszakadt a gazdaságtól, gazdasági haszontól.

Ha a társadalomnak valóban fontos lenne a gyerekvállalás, akkor egyszerűen több erőforrást tenne bele, akkor esetleg járhatna a nőknek gazdasági előnnyel az, hogy képesek szülni, stb.

Előzmény: ÁtlagFf_1963_3 (1409742)