Mijafranc Creative Commons License 2000.08.10 0 0 28
Hahó

PETYUS:

Térképen visszanézve volt az +20 fok is.Nekem is az a sejtésem, hogy ez túl magas egy geostac. holdnak, azok inkább az égi egyenlítőhöz közelebb találhatóak.A földárnyék helyzetét ugyan még megnézem, bár a pontos időpont hiányában valszeg egy jó nagy zóna lesz.Gondolom "mezei" műholdat már Te is láttál, igy azok meg alkonyat után ill. napkelte előtt látszanak jól.
Viszont ahogy számolgattam ( 36000 km.-t véve távolságnak) az említett fényességgel meg akkora műhold méret jön ki, ami irreális....
Ettől függetlenül még ugyan lehetett az is, csak normál holdhoz képest túlságosan fényes volt és számottevő mozgást meg nem észleltem, vagy túl kevés volt az idő amíg láttam.
További probléma, hogy a jelenségtől fölfelé pár fokkal, a horizonttal párhuzamosan, már felhőtakaró volt és ha elmozdult is illetve ismétlődött a dolog már lehetelen volt a követése...

DRAC0:

Felhős volt, de nem ott.A felfénylés és halványodás helyén nem volt felhő, látszólag egyhelyben játszódott le a dolog.A repülőgépeknél valóban úgy van , hogy horizont közelében állni látszik egy fényes pont, majd később lehet érzékelni a mozgását, de ez meg már túl magasan volt ahhoz.Mivel kb a jelség irányába figyeltem előtte, igaz hogy a kapásjelzőket, de ebben benne volt a szemközti part a horizonttal együtt, akkor meg már előbb is feltünt volna..