glbtech Creative Commons License 7 órája 0 4 64589

Én kicsit másik végéről fognám meg. Persze ez egy minden más infrastruktúrától függetlenül működőképes kommunikáció, ami nagyon minimális eszközparkkal működik, és ez sok esetben nagyon fontos lehet, de nekem sokkal fontosabb az élmény amikor összehozok egy összeköttetést, akár messzire, akár közelre.

A mai napig szó szerint elbűvöl, hogy ez egy darab drótba betáplált minimális teljesítmény segítségével jön létre, olyan teljesen átlátható működésű áramkörök segítségével amiket bárki összerakhat az asztalán. Ez egy varázslat. Valamiért ez nekem távíró üzemben működik messze a legerősebben, pedig nem is vagyok jó távírász. Néha csinálok fónia QSO-t is, és nagyon ritkán valami digimódban is, de ott nem nagyon működik ez a varázslat.

A rádiózás mindenkinek mást jelent, mást ad az életéhez, illetve van akinek semmit. A fiamat például egyáltalán nem érdekli. Meg sem próbálom "téríteni". Jön-megy mögöttem mikor rádiózok, de nem ragad le. De ez nem baj, baj csak az lenne, ha nem érdekelné semmi. :-)

Pont mostanában megy rádiókban reklám, a Sangean képviselete reklámoz, hogy rádiót hallgass rádión. Túl sok érvet nem tudnak felsorolni ők sem, és meg is értem. Nagyot fordult a technológia, mindig a katasztrófahelyzetekre hivatkozni sem lehet, főleg itt ahol élünk. De én értem, nem véletlen szól most is a Channel292 9670kHz-n az FRG-7-en, zajosan, fédingelve, a netes stream helyett. :-)

Szóval akit megérint annak nem kell elmagyarázni, a többieknek pedig nagyon nehéz. :-)

Előzmény: Sweet__Home (64570)