Zoltán Kiss-Pál Creative Commons License 2025.12.03 0 0 166328

Sziasztok!
Valami megoldást kellene találni, mert teljesen elakadtam.
A PopcornHour A400 médialejátszóval szeretném lejátszani a számítógépen tárolt filmeket. Látszólag minden rendben van, az ASUS RT68U router rendesen felismeri az UTP 100Mbit-es hálózaton a Popcorn-t.
Name: Xerox Corporation
Device:  Syabas Technology (Amquest)
IP: 192.168.2.212
A számítógépen a legújabb Windows 11 operációs rendszer fut.
A Microsoft azt állítja, hogy a PopCorn illesztő szoftvere elavult, ezért leállították a futtatását.
“Windows 11 PC to a PopcornHour media player on your local network, the most likely cause is an outdated and disabled network protocol. PopcornHour devices were released before 2016 and typically use the insecure and deprecated Server Message Block version 1 (SMBv1) protocol for network file sharing. Windows 11 disables this protocol by default for security reasons. “
Azt javasolják, hogy engedélyezzük ezt az elavult szoftvert, vagy helyette használjunk DNLA-t.
“To resolve this issue, you can either enable the obsolete SMBv1 on your Windows 11 PC or use a more modern method, like DLNA, for media streaming. “
Mind a két módszert kipróbáltam, de egyik sem vezetett eredményre.
A médialejátszók a számítógépen engedélyezve vannak, a nyomtató megosztás is.
A médiafolyam továbbítás is engedélyezve van
A Műsortár teljes tartalmának továbbítása az eszköz számára.
Létrehoztam egy új felhasználót a PC-n:
PopcornHourA400 néven (hozzáférés engedélye írás/olvasás)
Beállítottam a az egyes mappák és diszkek megosztását pl-
A Mappa megvan osztva
02 Mozifilmek
DESKTOP-SERVER2 Mozifilmek
A PopCorn jól működik, látja a hálózaton a PC-t (DESKTOP-SERVER) a video, hang, kép fájlokat, valamint mutatja a heti időjárás előrejelzést is.
Csak filmeket tartalmazó fájlt nem akar felismerni.
Nem szeretnék a médialejátszóhoz közvetlenül diszkeket csatolni, mert akkor mire való a hálózat. Amíg Windows10 volt az előző számítógépen az SMB protokollal semmilyen gond nem volt. Sajnos ennek a gépnek a tápegysége tönkrement és emiatt gépet kellett cserélni, azóta szívok, mint a torkos borz.