Logo, én nem gúnyolódtam rajtatok, úgyhogy ez cserébe nem esik jól...
Sokszor leírtam már: BÁRKI becsapható, de értelmes emberek ugyanazzal a trükkel folyamatosan újra meg újra nem - vagy legalábbis csak nagyon kis hányaduk. Ez a szar, ami itt a nyakunkba csorog ebben az országban folyamatosan - ez már tényleg 80-90%-ban csak az ostobáknak adható el, ergo szavazatot akkor is kapna, ha csak az értelmesebb, kikupáltabb népek szavazhatnának - de túl sokat nem, kormányra kerülésre, ott maradásra elegendőt semmiképpen sem. És ez a lényeg.
Amúgy meg nem tudom hányszor írtam le: tisztában vagyok a "korszellemmel", azzal is, hogy előbb modell-szintű összeomlásnak kell bekövetkezni, hogy érdemi korrekciónak egyáltalán esélye legyen, tehát az ötleteim jelenleg nem vehetők napirendre. Tudom. Viszont tartok tőle, hogy pont emiatt ez az összeomlás végül be is fog következni - és én úgymond "előre gondolkodom".
Ugyanakkor - és ezt is sokszor leírtam - a politikusi mandátumok időbeni korlátozása megvalósítható volna (valójában ez sem, a megélhetési politikusbűnöző kaszt inkább legyilkoltatna bárkit, semhogy az ötletet akár csak elő lehessen terjeszteni), ahogy a több szavazatos (és csak írásban teljesíthető) Janecek-féle szisztéma bevezetése is (ami önmagában szintén jelentene némi előszűrést, félanalfabéta ütődöttek nem mennének el kitölteni egy számukra innentől "áttekinthetetlenül bonyolult" szavazólapot, vagy elrontanák, és érvénytelen lenne a szavazatuk).