Most jön az ApCsel 2,33–36. Nagy mellénnyel idézed: „Úrrá és Krisztussá tette Őt az Isten, azt a Jézust, akit ti megfeszítettetek.” Ebből te azt gyártod, hogy Jézus csak egy ember, akit Isten utólag fejébe csapott koronával. Csakhogy Péter pont azt a 110. zsoltárt idézi, ahol YHWH ezt mondja: „Monda az Úr az én Uramnak: ülj az én jobbomon…” Péter logikája: az a „Kyrios”, aki a 110. zsoltárban Dávid Ura, most már végleg be lett ültetve az Atya jobbjára – és ez az a Jézus, akit ti megfeszítettetek."
Tévedsz. Attól, hogy Dávid Urának nevezte az Istentől kapott látásban Izrael leendő nagy királyát,
még nem változtatta Őt át istenné. Azon állításod pedig, hogy végleg meghazudtolja Dávid állítását,
aki azt állította , hogy addig kell néki uralkodnia, amíg ellenségeit az Isten lábai alá teszi zsámolyul.
Zsoltárok 110:1.Dávidé; zsoltár. Monda az Úr az én uramnak: Ülj az én jobbomon, amíg ellenségeidet zsámolyul vetem a te lábaid alá.2.A te hatalmad pálcáját kinyújtja az Úr Sionból, mondván: Uralkodjál ellenségeid között!3.A te néped készséggel siet a te sereggyűjtésed napján, szentséges öltözetekben; hajnalpir méhéből leszen ifjaidnak harmatja.
A másik fontos tény,ami elkerülte a figyelmedet,hogy nem az Istene Égi trónjáról fog uralkodni
az Úr Jézus,hanem Sionból, azaz Jeruzsálemből. Ezt is mondotta Dávid, csak elkerülte a figyelmedet.
Jézus nemcsak egy az emberek közül, hanem Ő az emberek közül a Nagyobb Ádám.
Azaz az emberek közül a valaha élt legnagyobb ember.
1.Kor. 15:21.Miután ugyanis ember által van a halál, szintén ember által van a halottak feltámadása is.22.Mert amiképpen Ádámban mindnyájan meghalnak, azonképpen a Krisztusban is mindnyájan megeleveníttetnek.
Ap. Csel. 17:30.E tudatlanságnak idejét azért elnézvén az Isten, mostan parancsolja az embereknek, mindenkinek mindenütt, hogy megtérjenek:31.Mivelhogy rendelt egy napot, melyen megítéli majd a föld kerekségét igazságban egy férfiú által, kit arra rendelt; bizonyságot tévén mindenkinek, az által, hogy feltámasztá őt halottaiból.
1. Kor. 15:47 Az első ember földből való, földi; a második ember, az Úr, mennyből való.
1. Tim. 2:5 Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus,
Róma 5:15 De a kegyelmi ajándék nem úgy [van], mint a bűneset; mert ha amaz egynek esete miatt sokan haltak meg, az Isten kegyelme és a kegyelemből való ajándék, mely az egy ember Jézus Krisztusé, sokkal inkább elhatott sokakra.
Ap. Csel. 4:12 És nincsen senkiben másban üdvösség, mert nem is adatott emberek között az ég alatt más név, mely által kellene nekünk megtartatnunk.
Zsid. 5:8.Ámbár ő a Fiú, megtanulta azokból, amiket szenvedett, az engedelmességet;9.És tökéletességre jutván, örök idvesség szerzője lett mindazokra nézve, akik neki engedelmeskednek,
Kemény fába vágták a fejszét a Róma Főpapja által vezetett egyház alapítói a római császárok
és főpapjuk I.Damáz, amikor az Isten Khrisztoszát szemelték ki három az egyben istenmodelljük egyik tagjaként. És a fejszét immár másfél évezred óta, nem képesek kiszedni a tőkéből. Ugyanis mivel félmüveltek voltak nem tudták, hogy az Isten Szava ezt nem teszi lehetővé.