Az 2003-as O1 110 lovas TDI-t eladtam 2008-ban (nem kellett volna, de meguntam) és vettem egy új O2-es kombit, 1.9 TDI.
Ambient felszeretséggel (ez enyhény fapados). Szerintem valamilyen selejtes készletből küldték, a kocsi fehér volt.
A kocsit erősitett felfüggesztéssel kértem, amikor kijöttem a szalonból, az első éles kanyarba majdnem felborítottam az autót, meg volt emelve és nagyon csúszott a fara.
Vettem egy használt Borbet felnit és szélesebb gumikat, majd kapott egy csippet is (200km után). 105 lóból csináltak vagy 125-130 lovat, de a nyomatéka sose fogyott el.
A mérnök úgy írta át a programot, hogy elvileg egy új autót lett. A csippelés nem volt ólcsó- talán 3x annyiba került, mind egy másik cégnél.
A kocsi az O1-es után nagyon gyenge minőségünek tünt az autó, zörgött, a fékekkel is elég hamar megjelentek a problémák, málott a kormány (bebőrőztettem). A garis szervízbe se voltak a helyzet magaslatán. Az első vezmű cserénél a vízszívattyút nem cserelték ki és 5 km után felfőzte a motort. Megjavították- a hengerfejet is kicsélték. A futőművet sem tudták a gyári padon beállítani.
Egy nagyon hideg éjjel az országúton kb. 140e km futással, 2.5 évesen, a BXE-nek kikönyökölt a hajtókara a motorblokkon. Kértem új motort az importőrtől. Az importőr elkérte a szakszervízből a kocsi komputerét és elküldte egy szakihoz, de az nem tudta megállapítani, hogy meg volt csippelve, aztán végigtelefonáltak minden szakszervízt, és onnan ahonnan a kocsit vettem, a mérnök azt állította, hogy a kocsi csippes volt.
Így kapott egy BKC bontott motort és megprobáltam eladni az autót. Eldöntöttem, hogy márkát váltok.
Halottam, hogy a Tolyota nagyvonalúan kezeli a garis problémákat. Elmentem egy kirendeltségbe, kiprobáltam egy benzines és egy dízel Avensist (ami kifutó modelként olcsó volt). Leültem az üzletkötővel és tételesen kiszámoltuk a kötelező szervízek kötségét (5 évre) és rájöttem, hogy nagyon drága lesz- mert akkor évi 80-90e km vezettem.
Akocsi belső tere is nagyon kopógós volt, pluszban a hátsó széksor alig kapott friss levegőt.
A 2.2 turbó dízel (148ló) szépen húzott, visszamentem a szervízbe vagy 3x és elmentem egy 100km testvezetésre is. A kormány rásegítése sem tetszett, a 6 sebességes kézi váltója sem volt olyan pontos, mind a Skodánál, a kormány rásegítése se tetszett. Egyenes úton szépen futott, de az Erdélyi medence tele van kanyarokkal.
A O2-es kombit árultam vagy 6-7 hónapig, de nem tudtam normális áron eladni. Beszámították a Skoda szervízbe és megvettem az első O2-es Scoutot, használtam 2008-as gyártásút (110 e km km futással, természetesen visszatekerve).
Érdekes, hogy a bontott motor nem zavarta őket, mondtam, hogy szakszervízbe volt cserélve, a forgamiban is át volt írva a motorszám.
A kocsit 2017-ig használtam, vagy 350e km vezettem vele- abba is motort kellett cserélni és sokminden mást is, közbe 2015 -be vettem egy új O3-as Scoutot, ami most már 10 éves és nagyon jó autó. A futása 145e km. A feleségemé.
A O3-Scout belseje nem öregszik.