szaunax Creative Commons License 2000.08.09 0 0 157
A finnek alkoholfogyasztasarol: relativ. Nem isznak sokat, csak ahhoz kepest, hogy mennyire birjaak. Van nehany nemzet, amely gyakran szeret berugni, ebben meglehetösen elöl all Finnorszag es Magyarorszag is. A finneknek annyivel könnyebb, hogy (tudom, ez baromi nagy altalanositas, de inkabb csak a szemelyes tapasztalatokat irom) kevesebbtöl is berugnak. De ugyanugy nem ismerik a hatarokat, mint sok magyar, azaz ha maar ittas allapotban vannak, nem hagyjak abba, hanem csakazertis, meg rahuznak.

A keresetekröl: tenyleg az eletkörulmenyektöl, igenyszinttöl fugg. En diakkent vagyok itt, haromezerböl megelek ugy, hogy ötszaz a lakbeer es azert heti egy-ketszer elmegyek szorakozni is. De ha nincs diaklakas, akkor a lakbeer peladul egyböl ezerötszaz fölee megy (hatar a csillagos eg), egyeb utazasi stb. kedvezmenyek is elmaradnak.

A Nokianal csak örulneek, ha dolgozhatneek, de csak mert ott biztos többet keresneek, mint amennyi a diakbeer. Normal felnött keresetekhez kepest (10-12 e Ft a finneknek) nem tudom, mennyit adnak.