Leslie07 Creative Commons License 26 órája -1 0 30497

5. Hádész: alvilág, nem „apa-szellem”

Nem is állította senki, hogy apaszellem.

Az igazság Thanatoszról és a Hádeszről az Isten Szavában van elrejtve.

Ellenben a zsidók naponta szembesültek a Törvényből azzal, hogy kit tekint Izrael 

Istene Thanatosz fiának. Illetve kit ítélt arra, hogy együtt lakozzon Thanatosszal.

2. Sám. 12:5 Akkor felgerjede Dávidnak haragja az ember ellen, és monda Nátánnak: Él az Úr, hogy halálnak fia az az ember, aki azt cselekedte.

2.Mózes 21:12 Aki úgy megver valakit, hogy meghal, Thanatosszal  lakjon.

2. Mózes 21:15 Aki megveri az ő atyját vagy anyját, Thanatosszal lakjon lakoljon.

2. Mózes 21:16 Aki embert lop, és eladja azt vagy kezében kapják, Thanatosszal lakjon.

2. Mózes 22:19 Aki barommal közösül, halállal lakoljon.

3. Mózes 20:12 Ha valaki az ő menyével hál, Thanatosszal lakjanak, mindketten, fertelmességet követtek el, vérük rajtuk.

Máté 15:4 Mert Isten parancsolta ezt, mondván: Tiszteld atyádat és anyádat, és: Aki atyját vagy anyját szidalmazza, Thanatosz-val lakozzon.

Thanatosznak van árnyéka:

Jób 12:22 Feltárja a sötétségből a mélységes titkokat, és a Thanatosz árnyékát is világosságra hozza.

Jób 24:17 Feltárja a sötétségből a mélységes titkokat, és a Thanatosz árnyékát is világosságra hozza.

Jób 28:3 Határt vet [az ember] a sötétségnek, és átkutatja egészen és végig a homálynak és a halál árnyékának kövét.

Thanatosz beszélget Abaddonnal:

Jób 28:22 A Abaddon  és Thanatosz  azt mondják: [Csak] hírét hallottuk füleinkkel!

Miután elhagyja az ember lelke a testet A Hádeszhez és Thanatoszhoz közeleg:

Jób 33:22 És lelke közelget Hádeszhez  s élete a Thanatosz  angyalaihoz.

Jób 33:30 Hogy megmentse lelkét Hádesztől, hogy világoljon az élet világosságával.

Thanatosznak vannak kapui, ahogyan a Hádesznek is vannak.

Jób 38:17 Megnyíltak-e neked Thanatosz  kapui; a Hádesz  árnyékának kapuit láttad-e?

Zsoltárok 9:14 Könyörülj rajtam, Uram! Lásd meg az én nyomorúságomat, amely gyűlölőim miatt van, aki felemelsz engem Thanatosz  kapuiból,

Zsoltárok 9:14 Könyörülj rajtam, Uram! Lásd meg az én nyomorúságomat, amely gyűlölőim miatt van, aki felemelsz engem a halál kapuiból,

Az Úr Jézus mindkettőt lefegyverezte és megszerezte tőlük a kulcsokat.

Jelenések 1:18.És az Élő; pedig halott valék, és ímé élek örökkön örökké Ámen, és nálam vannak a Hádesznek  és Thanatosznak  kulcsai.

Thanatosznak vannak kötelei:

Zsoltárok 18:5 Thanatosz kötelei vettek körül, s az istentelenség árjai rettentettek engem.

Amikor Khrisztosz testét az Atyja és Istene feltámasztatotta, a Lelkét is kiszanadította a Hádeszből,

elszaggatván Thanatosz köteleit.

Ap. Csel.2:Kit az Isten feltámasztott, Thanatos köteleit kioldozván , mivelhogy lehetetlen volt neki attól fogva tartatnia.

Thanatosz Őrzi a gonoszok lelkeit és szellemüket  a Hádeszben.

Zsoltárok 49:15 Mint juhok, a Hádeszbe  vettetnek, Thanatosz  legelteti őket, és az igazak uralkodnak rajtuk reggel; alakjukat elemészti a Hádesz, távol az ő lakásuktól.

Zsoltárok 55:16 A Thanatosz  vegye őket körül, elevenen szálljanak a Hádeszbe, mert gonoszság van lakásukban, keblükben!

Isten az egyiptomiak lelkeit nem szabadította meg Thanatosztól, miután eletüket Thanatosz elé veti.

Zsoltárok 78:50 Utat tört haragjának, s nem őrizte  meg a Thanatosztól  lelküket, és életüket is Thanatosz elé vetette.

Az Ezrahita Ethán kérdezi:

Zsoltárok 89:49 Kicsoda oly erős, hogy éljen és ne lássa meg Thanatoszt [s] megszabadítsa magát a Hádesznek  kezéből? Szela.

Thanarosznak külön otthona van a Hádeszben:

Példabeszédek 7:27 Hádeszbe  vívő út az ő háza, amely levisz Thanatosznak  hajlékába.

Az Úrnak félelme távol tartja az embertől Thanatosz tőrét.

Példabeszédek 14:27 Az Úrnak félelme az életnek kútfeje Thanatosz  tőrének távol tartására.

Ahogyan a Sátánnak is, úgy Thanatosznak is vannak angyalai:

Péld. 16:14 A királynak felgerjedt haragja [olyan, mint] Thanatosz angyalai(követei), de a bölcs férfiú lecsíllapítja azt.

Izrael Istene kijelentette, hogy az engedetlen nép szövetséget kötött Thanatosszal is és a Hádesszel is.

És. 28:15 Mert így szóltok: Frigyet kötöttünk a Thanatosszal, Hádesszel meg szövetséget csináltunk; az ostorozó áradat ha jő, nem ér el minket, mert a hazugságot választók oltalmunkul, és csalásba rejtezénk el.És eltöröltetik a Thanatosz-val való frigyetek, és a Hádesz-vel  való szövetségetek meg nem áll; az ostorozó áradat ha eljő, eltapod titeket,

Thanatosz van úgy hogy feljön a Hádeszből:

Jeremiás 9:Mert feljött a Thanatosz a mi ablakainkra, bejött a mi palotáinkba, hogy kipusztítsa a gyermekeket az utakról, az ifjakat az utcákról.

Előzmény: Józsikácska-3 (30496)