Kód 001 Creative Commons License 2025.11.21 -1 0 85

"Csak az a kérdés, mit gondolsz, ki vagy?  És mit hiszel? 

Hallj meg Engem mindenütt. Valahányszor kérdésed támad, tudd, hogy már válaszoltam rá. Aztán nyisd a szemed a világra. A válaszom ott lehet a másnapi újság egyik cikkében. Egy éppen megírt szentbe­szédben. A rabbi vagy lelkipásztor szavában. A legújabb filmben. A dalban, amelyet tegnap komponáltak. A szavakban, amelyek elhagyják szeretteid ajkát. Egy hamarosan megjelenő új barát szívében.

Az Igazságom szólal meg a szél suttogásában, a patak csörgedezésében, a vihar dörgésében, az eső mormolásában.

Ott van a föld súlyában, a liliom illatában, a Nap melegében, a Hold vonzásában.

Az Én Igazságom - és a legbizonyosabb segítséged a szükség óráiban - fenséges, mint az éjszakai ég, egyszerű és lefegyverzően biza­lomteli, mint      a csecsemő gőgicsélése.

Hangos, mint a szív dobbanása - és csendes, mint a Velem együtt vett lélegzet.

Nem hagylak el, nem tudlak elhagyni, mert te vagy az Én teremtmé­nyem, az én művem, az én lányom, az én fiam, az én célom, vagyis az én...

ÉNEM. 

Szólíts tehát, ahol és amikor úgy érzed, hogy elhagy a békesség, ami Én vagyok. Mindig veled voltam: és soha nem hagylak el. Nem számít, hogy             mit gondolsz rólam, mit hiszel - és az sem, hogy mit nem."

Most ez az idézet ugrott be....hátha van valami jelentése. 

Aztán - lehet, hogy nem...:)

Előzmény: embim (80)