E_Rita Creative Commons License 2000.08.08 0 0 21
Mijó ! Véélhetoen erre hivatkozott Péter :

"...Pont azért három év alatt fizeti ki a város a parkolóórákat, hogy már az első évben is bevételhez jusson. Szorosan, de egy év alatt is kifizethető lett volna. Ez a részletfizetés futamideje és a megtérülés közötti különbség. Megtérülni az első évben megtérül, de csak a harmada lesz kifizetve. Nagyon furcsa elképzelés lenne, hogy három évig szedik a pénzt az autósoktól azért, hogy a negyediktől kezdve legyen valami eredmény. De úgy látszik ez nagyon elterjedt gondolat. Szerencsére nem így van.

- A sus-mus megalapozatlan. Az órák közbeszerzési pályázaton "lettek beszerezve". Az eljárást Báthori úr (volt honvédtábornok, az általam ismert egyik legkorrektebb hivatalnok) vezette. A készülékek kiválasztása több változatból a pályázatok minősítése alapján történt. A minősítés egy szempontrendszer szerint zajlott, amit táblázatba szerkesztve, egyszerűen pontozva a közbeszerzésre összehívott bizottság töltött ki, és így jött ki a végeredmény. Az eljárás minden eleme a közbeszerzést szabályozó törvénynek megfelelően visszakereshető. Nyilván a nem nyertes pályázók meg is tették volna, ha valahol hibát tételeznek föl.( a pár milkós zsebretételről nem is beszélve :-))

A parkolás terheli a belvárost használó autós közönséget. Az ebből származó bevétel a Városgazda Kht bevétele, ami azt jelenti, hogy ez a forrás kizárólag a Kht működési céljaira, így az "utak, hidak karbantartása"-ra fordítható, amire a Város egyébként igen keveset tudna áldozni. Az érintettek érdeke sérül. Az enyém is, a tiéd is. Sokan fel vannak háborodva. Ha rajtuk múlik megbukik a parkolási rendelet, és a Város veszít egy ötvenest (millióban). Előfordulhat. Nem örülök.

Politikai színezete nincs a dolognak. Egyik párt, vagy egyesület sem képvisel olyan értékeket amiből a parkolási díj levezethető lenne. Egyszerű Városi, közösségi érdekről van szó. Az utak, terek, hidak karbantartása, fejlesztése igen drága. (függetlenül attól, hogy most milyen állapotban vannak) Eddig megszoktuk, hogy külön ilyen címen, hogy parkolás nem fizetünk. Most van egy működő rendszer, amelyik részben a használókra terheli ezt a költséget. Ez van. Politikát, mint látom próbálnak néhányan csinálni belőle. Tegyék. Én nem teszem.
Márfai P. "
Rita

Előzmény: Mijo (16)