"Azt nem értem, miért pont velem akarod kiszámoltatni, hogyan érné meg a visszatáplálás elkerülése"
"100 hozzászólás? Abban nem sokat találhattál. :-) Talán 9-10 évvel ezelőttiekben."
Biztosan én vagyok az, aki a másikat csuklóztatja? :-)
A témafelvetés ez volt: mi legyen, amikor valaki kiesik a szaldóból?
A felmerült megoldási lehetőségek:
a. Marad a régi rendszer + AC csatolt akku
Nem igazán jó megoldás, mert nincs engedélyezett AC csatolt akku, de drága is lenne, és meg kéne duplázni a bekötött teljesítményt.
b. Invertercsere engedélyes hibrid inverterre + akku
c. Invertercsere nem visszatöltő inverterre + akku
Ezek közül véleményem szerint a c. megoldás a jobb, mert olcsóbb az inverter és az akku is, és nem kell tervezésre, engedélyezésre, ... költeni.
d. Maradjon minden változatlan (ez a Te felvetésed) - mert a 4 forintért eladott áramból simán fedezzük majd a 10-szeres (vagy 20-szoros) áron vásárolt fogyasztásunkat.
De ez a d. megoldás az esetek 99%-ában nem működik, mert akku nélkül a fogyasztás 70%-át meg kell vásárolni, arra pedig bődületes túltermelés kellene.
(A Te esetedben is csak azért nem derült ki az igazság, mert nem árulod el a mostani elszámoló számládon szereplő adatokat.)
Tehát senki nem kéri Tőled a d. eset kiszámolását különböző termelési/fogyasztási felállások esetére,
de Te se várjad el, hogy bemondásra elfogadjuk a "d. megoldás az optimális" kijelentésedet.