Frint Creative Commons License 2000.08.08 0 0 31
Üdv mindenkinek !!!
Látom, míg szabin voltam szépen virágzott e topic..:)
Most már kisebb megszakításokkal, de leszek, igyekszem segíteni...

*Kedves miszisz, üdvözlünk izmosodó topicunkban!
A fokhagyma remek bio növényvédő, bár erős fertőzésekkel már nem tud elbánni...azért minden kiskertben ott a helye. >>>mit gondoltok arról, hogy az azáleámnak és a leanderenek is ugyanúgy száradnak a levelei, és érdekes módon álatalában a levelek középső széle kezd száradni, majd bekunkorodik és leesik... Elöször azt hittem hogy a nagy meleg és a sugárzás, de most is folytatja miután bevittem a lakásba. Hozzászólás? <<< Első tanácsom az áltültetés szokott lenni...gyökérzete ép, egészséges? Gombabetegség is lehet a leírtak alapján, de ahhoz látni kellene.
Szia Onobody! Remélel kipihented magad, én is igyekeztem... >>>Te kevered a szereket vagy ugy veszel valami kész keveréket? <<< Kombinált csávázásnál nincs mese, keverni kell, de amúgy egyféle hatóanyagot használok.(pl:kaptán)
>>>A nedves eljárás tünik nekem is jobbnak, jó ha a magokat lepemetezem, és aztán megszáritom?<<< jó, de alaposan szárítsd meg, és a lehető legrövidebb idő alatt, nehogy a csíra károsodjon.
>>>Minden magot meg szoktál fagyasztani?<<< igen! Enyhe fagyhatást mindennek ki kell bírnia...

Lisztharmat ügyben én sem tudok mindig elég gyors lenni, a megelőző permetezések híve vagyok, a Fundazol 50WP általában és széleskörűen hatásos szokott lenni. Én Discus hívő vagyok(almában) Dísznövény lisztharmat ügyben megyek még 1 kört.
Frint