Mijo Creative Commons License 2000.08.08 0 0 9

Hogy Thernesz Tibi barátunknak bemutassak demonstratív jelleggel egy, valamivel humánusabb és reálisabb alapokon nyugvó szisztémát, mint a bajai, mely szerény megítélésem szerint sokkal kevesebb üzemeltetési költségekkel járhat, mint a nálunk rendszeresített parkolóórás módszer !?

Roppant nagy öröm lenne, ha a Város részérol végre bárki is megszólalna a témában, aki egy ici-pici illetékességet és érez magában !

__________________________________________________________________________________________________

Tájékoztató a TELPARK városi parkolási rendszerrol

A fizeto parkolóhelyeket Szegeden csak elore megváltott parkolószelvénnyel vagy bérlettel lehet igénybe venni hétfotol péntekig 8-17 óráig.
Parkolószelvényt a Szegedi Közlekedési Társaság bérletpénztáraiban, boltokban, trafikokban, benzinkutaknál lehet vásárolni. A szelvény érvényesítéséhez tépje ki az érkezés hónapját, napját, óráját, percét. Az így érvényesített szelvényt a gépkocsi ablakába kell felszorítani. A korlátozott várakozási övezeteken belül a maximális parkolási idotartam "teljes" parkolási szelvénnyel 80 forint.

I. övezet (zöld zóna) 1 óra
II. övezet (sárga zóna) 2 óra
III. övezet (kék zóna) 4 óra.
A maximális idotartam szükség esetén kétszeresére növelheto a parkolás megkezdésekor 2 darab parkolószelvény egyideju érvényesítésével.
Az eltéro színu, úgynevezett "felezo" parkolószelvénnyel (45 forint) a korlátozott várakozási övezeteken belül a maximális idotartam:

I. övezet (zöld zóna) 1/2 óra
II. övezet (sárga zóna) 1 óra
III. övezet (kék zóna) 2 óra.
Ezen felül napi parkoló szelvény is váltható (400 forint), mely a korlátozott parkolási övezeteken belül korlátlan parkolást tesz lehetové.
A várakozás minden megkezdett órája teljes órának (fél órája fél órának) számít. A várakozási díjon felül pótdíjat köteles fizetni az a gépjármu üzemelteto, akinek a gépjármuve parkolószelvény, illetve bérlet nélkül vagy érvénytelen (nem megfelelo módon érvényesített, illetve érvénytelenített) szelvénnyel, illetve bérlettel parkol, továbbá gépjármuvében a szelvény, a bérlet nem ellenorizheto.
A TELEPARK-rendszer ügyfélszolgálata a Szegedi Közlekedési Társaság Közönségkapcsolatok Irodájában muködik.

__________________________________________________________________________________________________

Ugye mondanom sem kell, hogy a szegediek vannak olyan emberközeliek, hogy a közintézmények parkolóit evidens módon kékzónás kategóriaként kezelik ! És a lakosság nem kell, hogy rettegjen a Csicsi által javallott tízezer forintos kerékbilincsektol :( !

Csak azt nem értem, a bajai parkolórendelet végrehajtása elott a technikai jellegu elotanulmányokat vajon hol a búbánatos francban folytatták az arra illetékesek, és egyáltalán kik voltak ezek az illetékesek, akiknek köszönhetoen Czirok István betöltheti a "nem a megélhetését segíto" kht-vezetoi pozícióját, mégcsak véletlenül sem összeférhetetlen alapokon a helyi képviseloi tisztségére tekintettel :(? Vajon Czirok képviselo melyik cég felügyelobizottsági tagságával, vagy egyéb képviseloi hab a tortánommal egészíti ki böcsületes és derekas munkával megkeresett havi bevételét ?
Egyáltalán mennyi lehet az az összeg egy ilyen sokoldalú és magasan kvalifikált képviselo esetében, amit tényleges munkáért kap, és mennyi az, ami a nép zsebébol összedobott rendszeresített ajándék ?

Mijo