Hajrá_Pécs Creative Commons License 2025.11.09 0 1 30832

Magunknak tettük nagyon nehézzé ezt a meccset.
Az 1. félidő alapján egyértelmű volt, hogy jóval erősebbek vagyunk, a pasarétiek pár fölöslegesen összehozott pontrúgásból kerültek csak a kapunk elé, én 2-0-nál őszintén azt hittem, hogy innen szépen végigunatkozzuk a hátralevő időt. Aztán befújtak egy tizit a Pénzügyőrnek, ami a vonal közelében volt, nem egyértelmű számomra, hogy kívül vagy belül, de megint egy buta helyzetben, a tizenhatos oldalánál, azzal lett 1-2, erre belelkesültek, és rögtön utána csúnyán benyaltunk egy kontrát, pedig már a szépítés előtt is többször kiabálta be a stáb, hogy ne aludjanak bele a meccsbe. Utána a félidő utolsó perceire felpörögtünk, és egy szöglet után Helesh jól jött a hosszúnál, előnnyel mentünk pihenni.

A félidőben Vas átszervezte a csapatot, amolyan 3-4-3-ban játszottunk tovább, ami először meglepte a Pénzügyőrt, és nekünk voltak lehetőségeink, de aztán felbátorodtak, a védelmünk nem egyszer hajmeresztő dolgokat művelt, és fura körülmények között egyenlítettek megint... Legszívesebben a hajamat kitéptem volna ezen, főleg hogy már hideg is volt... Pár percre rá Némó összerúgott az egyik hazaival a tizenhatosukon belül, szerintem tizi jött volna nekünk, a bíró szerint szabadrúgás kifelé. A végjáték őszintén szólva nagyon hektikus volt, összevissza rugdalta mindkét csapat a labdát a másik kapuja felé, Donátnak volt egy marha nagy védése, én már lemondtam a 3 pontról, mert nem éreztem a hitet a társaságban, de aztán kaptunk egy taccsot fent, Némó odament nagy bedobáshoz, Donát meg felküldte a kis Horváth Lacikát, aki biztosítani akart, hogy álljon oda beadáshoz. Némó elé beálltak, odadobta a bogyót Horváthnak, beadta, Novák fejelt, gól. Fújtam egy nagyot. Aztán régi ismerősünk, Simon ordibált - állítása szerint a lassan visszaálló pécsieknek - a középkezdésnél, hogy ne bohóckodjunk már, az amúgy holt fogalmatlan bírósrác magára vette, lezavarta, aztán rögtön le is fújta a meccset. 

Fogalmazzunk úgy, hogy 10 évet öregedtem, és egyszerűen nem értem, hogy lehetett ilyen roncsderbit csinálni egy tök simának tűnő meccsből. Lényeg a 3 pont, de a belső védőknél és a belső középpályán is problémákat érzek, nagyon érződik, hogy Jásper játszatása kényszermegoldás, illetve hogy nincs igazán stabil fiatalszabályos spílerünk. Ez egy ügyes, hajtós, jó csapat, kifejezetten jó focit játszunk, de vannak lyukak és néha az ész is hiányzik.