Azt vettem észre, hogy - mint annyi mindenben az életben, a járműveknél is sokat számít az első benyomás, ami a későbbiekre nézve lehet meghatározó.
Gyerekkori emlék csendesen suhanni az E95-össel az M3-ason (a búgó hangú 256-os helyett), de nekem szinte az összes Credo típussal valahogy kellemes volt az első benyomásom (talán az IC12-es az egyedüli, amit nem tudtam megkedvelni). Nem gondolom hogy sokan értenek velem egyet, de szeretem az Inovellt, jobban is mint bármelyik jelenlegi "féltávolsági" típust a Volán-flottában.
Az Intouro I.-el nekem az első (vagy inkább: biztosan emlékszem rá) találkozásom egy végigseggelt, zsúfolt lassújáraton volt. Nem tetszett az első pillanattól kezdve, és ahogy időnként fölé lett helyezve egyik-másik típusnak, akkor aztán még annyira sem.
2-3 évvel ezelőtt aztán egy vasárnap kora reggel Budapestről kellett mennem Szekszárdra. Olyankor, mikor még csak a lassú járat megy, végig a 6-oson. Éppen odakeveredett az egyik régi Intouro. Na akkor átéltem a hangulatot amit mondasz, az "öreg vas" érzést. Szóval a végére megbékéltem a típussal. :)