von Schwarz
2000.08.06
|
|
0 0
14
|
Szia DP !
Én konkrétan a törvényszegésre gondoltam, a tételes jogi norma szerint. És a nem csak a betarthatatlan törvényekre. Arra, hogy vajon az életetekben mennyire a törvények szabják a határokat és mennyire a saját erkölcsi normáitok. Sarkítva, azért nem raboltok bankot mert erkölcstelen dolognak, helytelennek tartjátok, vagy azért mert, ha elkapnak akkor börtönbe kell menni ? És, hogy szerintetek hol a határ ahol még lazán megszeghetoek a törvények és honnantól nem ? Megint egy sarkított példa. Hetekig zengett az ország a Stadler adócsalásától. Egyértelmuen elítélték. De vajon, nem csak ugyanazt csinálta amit mindenki, figyelmen kívül hagyott egy törvényt, ami rá nézve kedvezotlen volt? Kétség kívül nagyobb mértékben, mint az átlagemberek, de amikor valaki ezerrel átrobog a városon, szintén csak figyelmen kívül hagy valami törvényt, ami neki nem tetszik ilyen vagy olyan okokból. Mivel nem anyázást akarok, közlöm, hogy nem védem én a sikkasztókat meg senkit, csak szerintem ez egy nagyon furcsa ellentmondás a társadalmunkban. |
Előzmény: 81713 (13)
|
|