kavicsos1964 Creative Commons License 2025.11.01 0 0 44089

Nem fontos bele a forgács csak töltőanyagnak szoktam használni a mű fecskefészek anyaga is abból épül fel . Tisztán gipsz is mehet bele . Mindkét végét be kell tömíteni és a sebkezelőt rákenni a megkötött gipszre ,az ugyanis elázik ha víz éri de azt a feketére száradó fasebkezelőt nyugodtan használhatod az folyékony műanyag ,csak időnként rá kell kenni mert eltöredezik felszakad stb. A gipsz mindig elázik a víztől és akkor csak tovább kórhad de a fasebkezelő lezárja csak rendszeresen fel kell rajta újítani . Csak láttál már száraz fát ? A nyerstől az különbözteti meg tpintásra is és színre is más az egyik tapintásra száraz a másik meg nyers vizes ,na ez az élő . A kallusz a forrasztó szövet ,ha a lábad vagy valamid már volt törött azt is a kallusz forrasztja egybe ,ugyanez van a a fákon is a fa a sebet ha segítesz neki akkor benövi ha nem segítesz neki akkor lesz a lyuk a fában . Itt a film a kalluszról 2 percnél nézd ott fogom majd felvágni és akkor látni fogod hogy miből lesz a düncs a fán az a benőtt levágási ághely amit az okoska gazda vigyázrá és akkor benövi . Én is ezt olvastam valahol és azóta próbálom alkalmazni több kevesebb sikerrel ,márha egy ilyen nagy hibát túlél a fa . https://www.youtube.com/watch?v=Btt5GaYNQqQ

Előzmény: taormina001 (44088)