LUCzI FERencz Creative Commons License 2025.11.01 0 0 127156

Üdvözlet mindenkinek!

Kellene egy kis segítség, amolyan "iránymutatás" féle! Belefutottam egy rejtélyes hibába. Elektromos szaki lennék, ha nem is autóvillanyász, de ez kifogott rajtam. (2008-as, 1,6 HDI Break, de ennek a hiba szempontjából nincs jelentősége.) ha bal indexet kapcsolok, a hátsó indexem teljesen véletlenszerűen hol működik, hol meg nem. Ugyanez van elakadásjelzőnél is, vagy ha zárom az autót és felgyulladnak az indexek. Az izzót kicseréltem, a foglalatot kicseréltem, a csatlakozót, amiről tudom, hogy problémás szokott lenni, forrasztással kiváltottam, direktbe a lámpatestbe az indexizzó foglalatának vezetősávjára forrasztottam a vezetéket és a csatlakozó után kötöttem be forrasztva a kábelbe. Egy darabig jó volt, de most megint rákezdte. Merre megy a kábelköteg? Hol lehet olyan pont, ahol esetleg mozgás miatt eltörhet vagy kidörzsölődhet? Bár nem gondolnám, hogy kábeltörés, mert akkor egyáltalán nem működne. Ráadásul tesztelni is eléggé nehézkes, mert ha nem érzékeli az izzót maga előtt, akkor a komputer lekapcsolja az izzó tápját és innentől kezdve nem lehet méricskélni. Amúgy is csak járó motorral tudok tesztelni, mert különben ECO módba teszi egy idő után és elveszi a feszültséget. Megállt a tudományom. Valakinek van valami ötlete?