naiv_ Creative Commons License 2025.10.28 -2 1 151680

A sokat hype-olt önvezetés nem izgatja az autóvásárlókat, éljen az allrad hajtás, mondják:

Felmérés: az összkerékhajtás mindent visz, az önvezetés senkit sem érdekel — Totalcar

Ehhez én is csatlakozom, ez utóbbit lehet valamire használni. 

Még egy taxinál (busznál stb.) lehet értelme, ezek naphosszat róják a kilométereket, de engem pl. egyáltalán nem izgat, hogy reggel , mikor beérek fél óra alatt, helyettem vezessen valaki.

Nem, sőt kifejezetten élvezem a vezetést, s biztosan sokan vannak ezzel így. Pláne, h ezért nem kis felárat kell fizessen , s elegáns autóját elcsúfítják mindenféle ide -oda "ragasztott" szerelvénnyel, a nem kis munkával (pénzzel) megszerzett áramvonalasság elrontását nem is említve....
De bizonyos biztonsági funkciók lehetnek nagyon hasznosak, pl. valaki elalszik a volánnál, autója nem fut le az útról, nem megy át a szembe jővő sávba, s szépen lelassul, megáll, bekapcsolja a veszvillogót, s felébreszti a sofőrt - no ennek lehet komoly értelme, privát és kamion szférában is, persze akkor, ha ezt elég nay megbízhatósággal megteszi. 

(saját autóm ezen képességére - bár van neki - nem bíznám az életemet...)