kozso1 Creative Commons License 2025.10.27 0 0 103603

Most nem tudok fotózni, mert ég a kályha. Viszont mikor beüzemelésre került rá pár hétre aggódtam, mert nálam is volt kátrányosodás. Tettem fel talán face csoportokba fotókat, hogy mi lesz így... Írták többen, hogy szakszerűen kell fűteni stb. stb. Aztán volt néhány hozzászóló, hogy náluk ugyanúgy néz ki a kályha pedig szakszerűen fűtenek, sőt szinte csak a fa mennyiségével szabályozzák, hogy ne forrjon a víz, nem veszik el a levegőt, mégis ugyanúgy néz ki a kályha, kazán.  Szerintem attól is nagyban függ a dolog, hogy milyen fával, fajtára gondolok fűtenek. Régebben foglalkoztam hús füstöléssel. Eleinte akáccal, majd másik füstölőbe bükkel. Az akáctól ragadt a füstölő fala, a bükktől csak befeketedett. Ott ugye a hőt abszolút el kellett felejteni!