Tamerlán Creative Commons License 2000.08.04 0 0 502
Zmac,
a.)Autópályán 130 km/ó, a többi, mint nálunk. Egyébként - gondolom, nemcsak a letenyei határátkelo horvát oldalán (Goricanban) -, egy nagy tájékoztató táblán ki is írják az autósoknak a sebességkorlátokat.
b.) Sajnos, a kérdés nem egyértelmu. A reggel hány órát jelent? Szombaton, vagy más napon? A tengerpart melyik szakaszáról van szó?
Néhány év (június-júliusi) tapasztalata alapján én a hajnali indulás mellett vagyok. (Mindig apartmant béreltünk, ezért egy kivétellel mindig szombaton mentünk.) Általában hajnali 1-5 óra között indultunk és útközben többször tartottunk pihenot. Trogirba (Medena) például du. 3 óra körül érkeztünk meg, pedig ebben egy három órás dugó is benne volt. Igen, a turnusváltás napja, a szombat nehezebben számítható, mert közlekedési dugók inkább elofordulnak (én az utóbbi 5x2 úton kétszer kerültem dugóba). A hajnali indulás ezért is elonyös. Visszafelé az idén eloször este, 7 óra után indultunk. Nem volt rossz. Aki bírja az éjszakai vezetést, annak ez is jó megoldás. (Ráadásul az utolsó nap is még igazi nyaralás.)
Szeptemberi tapasztalatom nincs ugyan, de biztos, hogy a foszezon után nyugodtabban lehet menni.
Előzmény: Zmac (498)