😊 Okosabb maradtam volna, ha meg sem szólalok.
Egyébként korrekt adatok. Nyilván azért reklámozhatják, hogy EKG-t tud, mert igazolhatóan tudja azt amit ilyen módon egy EKG készülék tudna.
Nekem 2023 tavaszán a sportorvoshoz készített a házi orvos EKG-t, akkor a hideg vizsgálóágyra felfeküdve 41-re esett a pulzusom. Meg is jegyezte, hogy lehet ki kéne vizsgálni, mert kórosan alacsony.
A sportorvos nem problémázott rajta.
Nyugalmi helyzetben rendellenes szívritmust 2023 októberben éreztem igazán vagy 2 hétig. Akkor viszonylag sűrűn olyan volt a szívem, mint egy gyújtás kihagyásos motor. Még a csuklómon tapintva a pulzust is lehetett érezni a kihagyásokat (illetve lehet nem kihagyás volt, hanem valami extrázás ami alatt erőtlen lett a véráram és alig vagy nem tapintható volt az az 1-2 dobbanás). Egyébként fulladás, erőtlenség nem kísérte, ezért nem rohantam a háziorvoshoz EKG-ra mert volt, hogy napokig nem jelentkezett. Na akkor jól jött volna egy házi EKG készülék. A Polarrar rögzítettem pár órát, igen zűrzavaros R-R adatokkal, de párhuzamosan másik pánttal nem végeztem rögzítést így nem egyértelmű, mi az igazi szívritmus zavar az adatokból.
Ami érdekes, nem terhelés váltotta ki, hanem a rendszeres heti 3-4 db edzés hirtelen lecsökkenése hetente péntek-szombat edzésnapra és azok is rövidek voltak.