Ati_66
2025.10.19
|
|
0 0
233374
|
Nem néztem, mit tud a Fenix EKG funkciója, de erős bedobbanást, mintha ugrana és még a tüdőmet is megnyomja, érzet a HRV adatokon látható. Ezért használom még mindig a POLAR RS800CX--et és a pc-s programját, mert az a HRV - (R-R )adatokat is egyből megjeleníti grafikusan, és még az 1sec pulzus görbére téve is meg tudom nézni. A Fenix HRV adatait a multkoriban említett Fit file viewer webes felületen szoktam átpörgetni. Pl 440ms körül 2-5ms tartományban ingadozó HRV (valójában R-R mert az EKG R hullámok közötti idötartamok) értékek között van egy gyorsabb bedobbanás, ahol csak 300ms telik el majd ismét jön a szabályos 440 körüli ritmus. Vagy van egy durva belassulás kihagyás 500-700ms körüli, majd egy rövid gyors 300ms, és úgy áll be újra a korábbi szabályos ritmus, ahol terhelés közben 5 ms alatti az időtartam ingadozása, de inkább kevesebb. Na ez utóbbit lehet általában érezni is edzés közben. Ilyenkor nyomni szoktam a Polaron egy lap gombot, hogy tudjam milyen időnél keressem az adatokban, illetve lássam, hogy amikor éreztem valamit tényleg történt-e valami amit a pánt is rögzített. Amit érezni szoktam azt általában mind a két pántommal mért adatokon megtalálni. |
Előzmény: Pinyo (233373)
|
|