Köszönöm a linkeket! :)
Mindig szoktam olvasni olyasmiket is, amik nem Biblia, vagy az értelmezéshez fogalmaznak meg kritikákat.
ezeket a linkeket is, egy rövid elemzés után felcimkézve elteszem, ha olyan téma akad amiben figyelembe vehetőek. (Téma alatt értem a kis kutatási tanulmányaimat, amiket előre meghatározok, és kidolgozom.)
szóval olvasok mindent, Japán, India, Vagy épp ma estére az iszlám, kritikája a háromsághoz.Vagy amit emlitesz is, a zsidó vallás kapcsolata ugyanezen témához.. Mert ezen a témán dolgozgatok egy ideje.
Azért mert a Bibliát favorizálom, nem jelenti, hogy nem nézek be más vallásokba, és nézetekbe. :)
Tehát miér veti el a zsidó vallás Jézust mint megváltót.
Nem épitette fel a harmadik szentélyt.
nem gyűjtötte össze a zsidó népet, Izrael földjére
Nem hozott világbékét
Nem terjesztette ki Isten uralmát, békéjét az egész földre.
aztán van még... De, nem bonyólodok bele.
Röviden szólva, mást vártak, és mást kaptak.
Közben próbálok rájönni, hogy mi a gondod az 1mó 1:27, és 2:23, környékén megfogalmazottakkal.
Szóval az lehet a gond, és nem tudod feloldani, mert ellentmondást látsz. Hogy korábban már leirta, férfi és asszony. majd később leirja, hogy volt egy kis időkülönbség férfi és asszony közt.
Két beszámoló van. legalább is a köztudat igy nevezi. Valójában egy. aminek a végén van egy összefoglaló.
Tehát a teremtésről 1mó 1 fejezet beszél. majd a 2. fejezetben ezt a teremtést összesiti, és egyben utat is nyit a konfliktus felvázolása felé. tehát ezeket a fejezeteket inkább öszsefésülve kéne olvasni.
és persze sok dolgot feltárnak. a 2. fejezet egyetlen napnak (időszakasznak) nevezi előző 6 napot. nem ellentmondás, pusztán azt a gondolkodást kell megérteni, amiben iródott.
Tehát összefésülve, már egészen pontos kis képet ad, az ember teremtéséről, és rögtön nem tünik olyan ellentmondásosnak. :)
J.T. topikból kivagyok tiltva. :) Nem látom.
(Több évbel ezelőt, elszaladt velem a ló, engedtem magam hergelni, mondtam olyat amiért kizártak.)
igy utólag, pedig fanatikusokkal nem érdemes vitatkozni. Mert nem fogják fel mi a különbség a beszéd, társalgás, és meggyőzés, vita közt. aminek óhatatlanul személyeskedések lessz a vége.
"úgyis mindent Istenre fogtok, noha semminemű tudásotok sincs róla, és mibenlétéről."
Az érem másik oldala, hogy Te/ti sem tudtok Istenről semmit, hiszen számotokra nincs is. :)
ami tudásotok van, a 'mesekönvről' az pedig felületes. (nem bántás! sima megállapitás.)
Szóval annyi előnyöm azért van, hogy régóta kutatom, olvasom, és csak ragadt rám valami.
És ebben igen jól érzem magam.
ez a pár szó amit leirtam, és a le nem irt dolgok, mint ihletés fogalma, hogyan is kapcsolódik ez az irásokhoz, mit nem ismenek fel ateisták..
arra jó, hogy apró kis bemelegités ahhoz amibe belekezdek, és folytatom a háromság elemzését.
amivel nyilván el leszek megint hajnalig. :)