vámmentesss Creative Commons License 2025.10.07 0 0 3467

Én attól óvlak csak Téged, és persze magamat is, hogy ne essünk át a ló túlsó oldalára a katolikusok bírálatakor. Az én családom minden ága, s minden tagja minimum 150 évre visszamenően trianoni határon innen és túl csak hívő reformátusokból állt, amit nem érdemként írok, hanem csak szimpla tényként közlök most Veled, s teszem ezt azért, hogy értsd, hogy olyan emberrel beszélsz, aki nem csupán a HGy tagsága miatt áll szemben sokmindenben a katolikus egyházzal, hanem én ebbe születtem bele, és azóta is ebben az állapotban élek és mozgok.

Apámnak és nagybátyámnak is megtiltotta a református presbiter apai nagyapám, hogy katolikus lányt vegyen el, lévén a katolikusokat bálványimádó pogányoknak neveztük magunk között, s ez így volt és kb. van rendjén a a Nagy-Magyarország, majd a kisebb Magyarország protestáns többségű részein.

De azok a katolikusok, akik nem az általad itt írt valóban létező hamis felsőbbrendűségtudattal kommunikálnak a nem katolikusokkal, azok, akikben létezik még az Ige irányába alázat, azokkal lehet érdemben kommunikálni érdemi témákkal kapcsolatban.

Isten nem vetette el egy az egyben a katolikusokat, emiatt létezik pl. már 60 éve katolikus karizmatikus mozgalom is, munkálkodik köztük is a Szent Szellem, amely mozgalmat 3-400 évvel ezelőtt valszeg a pápa ezerrel kiátkozta volna, de az idők változnak, és rájöttek már ott Rómában is, hogy a világ gondolkodása is változik.

Nem véletlenül csalogat a pápa egy csomó nem katolikus, vezető karizmatikus embert római látogatásokra, és teszik is tiszteletüket közülük egyre többen a pápáknál, ilyen-olyan szintű, szerintem egyáltalán nem okés ökumenikus szövetségeket kötve.

De ez a legfelsőbb szint, sohase tekints minden felekezettagra a felekezete vezetőségének a cselekedetein keresztül, mert Isten egyénként tekint ránk elsődlegesen, s nem felekezetek tagjaiként.

És emiatt, egyének miatt létezik karizmatikus katolikus mozgalom, akkor is, ha egyes nem katolikus karizmatikusok ezt hitetlenkedve szemlélik, csodálkozván, hogy a bigott, hamis felsőbbrendűségi tudatban élő katolikusokat is betölti a Szent Szellem!?

Ja, ja, így műxik ez Isten szemében, a Dávidot gonosz, igaztalan indokok alapján üldöző Saulra is képes volt rászállni Isten Szelleme, és pucéran prófétált szellemi önkívületben az út mentén.

Nem mi határozzuk meg ugyanis azt, hogy végez-e valakikben, s kikben milyen munkát a Szent Szellem.

Légy türelmes a katolikusokkal szemben, de sohase engedd magadat leuralni a hamis felsőbbrendűségtudatuk alapján. Mert az hamis, ugyanis csak Isten ismeri az Övéit, s nem emberek mondják meg azt, hogy ki Istené, s ki nem az!? Ha ezt az alapelvet elfogadja egy katolikus, akkor azzal lehet és érdemes érdemben kommunikálni.

Előzmény: Anna2026 (3466)