Stiletto Creative Commons License 2000.08.02 0 0 3379
Sziasztok!
Reg irtam mar ebbe a topicba, meg tan valahol a 3-4-ik 'oldal' tajekan.
Most viszont a tegnapi "Szent novenyek" (Spektrum tv) ismetlesenek hatasara ismet ugy erzem (ki)mondanivalom van! :)) Sokat hallottam a filmrol de csak tegnap sikerult vegulis nagy nehezen megneznem...
Bele is vagok a kozepebe:
Kezdem ott, hogy szamomra a ket idosebb tudos hozzaallasa jott be igazan a gyilkos galoca, ezzel egyutt az egesz hgallucinogen temakorben.
Ok pedig nem mast mondtak ugye, minthogy a hallucinogen elmenyek nem valamifele orultseget, dilettans magatartast eloidezo szerek, hanem egyfajta magasabb realitas felfogasat lehetove tevo szerek! ...erdekes, hogy ilyen magas 'iskolazottsagi' szinten (ti.a fiatalabb lany es a pszichologus is mind kutatok voltak) is mennyire kiutkoznek az eloiteletek. Szerintem Ok nem ertettek meg, hogy az idosebbek nem kifejezetten a kabitoszert eltetik, teljesen tisztaban vannak karos hatasaival - s mindez megsem ellenkezik elveikkel, miszerint a tudomany szamara(!) is hasznos informaciok szurhetok le egy-egy tokeletesen kontrollalt "utaztatas" soran.
Ti, hogy lattatok ezt?

Eddig az okoskodasom, most pedig a szubjektiv adag:
Alkalomhoz illoen sikerult igen rendesen belegelnunk... (bocs SkydiveR, h nem 1utt, majd megmagyarazom :) ezzel pedig azt hiszem egy kis elonyhoz jutottam a film ertelmezeseben! :) Nem tudom viszont, hogy az aktualis gyep volt ennyire huzos vagy pedig az igen csekely multbeli hallu-elmenyeim hatasara fogtam ennyire a filmet. Az viszont biztos, hogy en egyutt utaztam a ket fiatal onkentes sraccal! Persze, nem lattam ugyanazokat a tv elott amiket Ok de _kristalytisztan_ ertettem es elfogadtam minden szavukat! Erzelmektol maximalisan mentesen, egyszeruen pont kerult szamomra az i-re: van mas (asszem mondhatjuk magasabbnak) realitas is, teljesen valos mert aki "ott" van, valosnak erzi!

Tudom, hogy az emberiseg celja nem az, hogy abban a 'masik' realitasban eljen. De azt is tudom, hogy a meseket komolyan kell venni! :) A 'kitalalt' tortenetekben szereplo ratermett mesebeli _felfedezokhoz_ hasonlo szemelyek pedig minden korban leteztek es letezni is fognak!

Scoofy: ez a hologram-os idezet eleg rendben van! :))

Udv mindenkinek!
stiletto.mindent.modjaval