Fishtax Creative Commons License 2000.08.02 0 0 468
Tegnapelőtt jöttünk haza, tegnap még nosztalgiázva megnéztük közösen a videót, ma meg a topic olvasásával relaxálok... :-)
Július 22-én mi is ott álltunk a 10 km-es sorban Karlovac előtt pedig már 8 előtt odaértünk. utána még szívtunk kicsit, a Rijeka előtti autópályán/úton nem volt kedvünk fizetni, így Delnice után vettünk egy balost, hogy majd mi most jól lerövidítjük az utat Novi Vinodolski felé - szép helyeken jártunk, gyönyörű erdőkben, tiszta vizű patakok mellett, de néha elfogyott alólunk az aszfalt, táblák hiányában csak a megérzésünkre hagyatkozhattunk, végeredmény: ha nem vagy benne biztos, ne térj le a főútról! :-)
Nem kempingben voltunk, de egy ismerősnek megnéztük: 1 sátor két emberrel, kurtaxával (kocsi a kempingen kívül!) 65 kuna/nap Novi Vinodolski mellett egy kis kempingben.
Látnivaló Novi Vinodolskiban nem sok, Crikvenicában is csak az üzletsor az, fagyit zárás körül érdemes venni, amikor már szabadulnának a készlettől, 3 gombóc áráért kb. 6-ot kaptam.
Diszkóbelépő 30 kuna, ezért két termet kapsz, egyikben ház-zene, másikban inkább táncolhatósabb, légkondicionállás van, de a pulton sajnos nem lehet táncolni, és érdekes módon a diszkóban sokkal jobban néznek ki a lányok, mint az utcán! :-)
Élelmiszerárak magasak, 1(?) kg kenyér 5 kuna, de nagyon-nagyon finom, gyümölcs aranyárban van, pohár tejföl 6-7 kuna (...na, most beégtem, csak egyszer került rám a sor vásárlásnál, másra nem emlékszem...).
Vízi szórakozás adottságai kielégítőek: 10 perc motorcsónakvontatású siklóernyő 250 kuna, banánozás 40 kuna/fő/10 perc, fánkozás 50 kuna/fő/10 perc, ugrálás a partról, gyengébb fizikumú egyének behajigálása a vízbe ingyenes.
Vízparti szórakozás italozós része kicsit húzós, vizes sör pohárban kimérve 18-20 kuna/fél liter v. 28 kuna/literes korsó, szénsavas üdítő 8-10 kuna/üveg, minőségi égetett szeszek 15 kuna/3 cl, kapuccsínó 5-7 kuna, éttermi étkezés 3 személyre helyi specialitásokkal, itallal, jattal együtt 250 kuna - nagyon elegáns kiszolgálással.
Hazafelé, ha vki Barcsra akar elérni, akkor Zágrábot közelítve Karlovac felől a Lipovac v. Sl. Brod feliratokat keresse, így nem megy be a fővárosba, Kutinánal, a lehajtónál meg vigyázzon a rendőrökre, mert ha egy kicsit is későn kap észbe (mert pl. a hülye haverjainak mutogat át a másik kocsiba mindenféle nemzetközi jeleket, és nem veszi időben a lehajtósávot az autó kerekei alá), akkor bizony a rendőrök kiszedik az útról, majd jól felirják az adatait egy négyzetrácsos lapú jegyzettömbbe.
95-ös oktánszámú benzin 6,48 kuna (Eurosuper nevet kapta a horvát keresztségben).
Kis öblökkel vigyázni, soknak a végében található friss, és nagyon hideg vízű forrás, ami igencsak lecsökkenti a tengervíz melegérzetét! Egy ellenszere van, ha sokáig lent tudsz maradni a víz alatt, mert meglepő módon csak a felszín lesz tőle hideg, mélyebben nincs hatása.
Ezek voltak...

Fishtax