Udv mindenkinek
Van egy trike-um (rekumbens, HP Scorpion 20'' kerekek, full telos) amelyik gyari szerelesben Sram dual drive-al (3 sebesseg az agyban 9 kivul ) jott.
Lecesereltem a hajtast es feltettem egy Bafang BBSHD-t 48 V-os rendszert.
Elol 3 lanctanyerom van;))).
34-50-58.
Siksagon hasznalom evente kb.6-8 alaklommal es fontos lenne, hogy egy biztonsagos hatso agyat tudjak a trike-on.
Jellenleg a Sram dual drive jol mukodik, csak 2 gondom (nem mukodesbeli) volna ezzel a hatso rendszerrel.
1. Nem tarcsfekes.
2.Nem tudom idoben mennyire birja a motor erejet annak ellenere, hogy nagyon vigyazok a valtasra, amennyiben csak lehet nem valtok terheles alatt.
Ugy a fekekre, minta sebvalto bowdenekre fel vannak szerelve aram megszakito szenzorok a motor reszere.
Volna egy meg kerekbe be nem fuzott Rohloff 500/14 speedhub-os agy, amelyik tarcsafekes is....:)))!!!
A kerdesem az volna, hogy erdemes-e idot-energiat-penzt befektettni a Rohloff agyra es ujra nekirugaszkodnia a trike szetszedeshez es az atalakitashoz, vagy "nyirjam ki" eloszor a Dual-drive-ot es utana?
A celom, hogy hosszab ideig tudjak (1-2 ora) 45-55 km/h sebessegel folyamatosan gond nelkul, biztonsagosan haladni.
Persze a megallas sem legyen gond, ezert lenne jo hatul is egy jooooool mukodo fek, annak ellenere,hogy elul ott vannak a jol bevalt Avid BB7-ek.
Sokat kerestem, de nem igazan talaltam egy igazan jo osszehasinlitast a Sram dual drive 3 x 9 11-34
es a Rohloff 14 sebessegi kozott.
Nem tudom, hogy a Sram es a Rohloff lefedi-e ugyanazokat a sebessegtartomanyokat.
"' A Rohloff Speedhub 500/14 teljes áttételtartománya a következő:526% ''''
'''' DualDrive új rendszer áttételtartománya 524% egy gyári 24 sebességes és 576% egy 27 sebességes változatban.''''
Egy verseny kereten belul rendori felvezetessel, orszaguton par bekepzelt+ontelt orszagutisnak szeretnem megmutatni a "torodest"........
Minden jot mindenkinek.
Tisztelettel.
Zoli.
P.S.
Sram Dual drive-al sikerult 62.8 km/h mennem, igaz a zabszem nem fert volna oda......