M61 019 [618 019] Nohab ► Kadarka Expressz - Különvonat ● Szekszárd-on [2025 09 20]
https://www.youtube.com/watch?v=rpFoGaObC9c
20éve láttam ilyet [annak idején 2004 - 2005 körül - ugyanúgy a Szekszárdi Szüreti Fesztivál idején] a Szekszárd - Tolna-Mözs vasúti szakasz felújításakor - pályakarbantartási munkálatok miatt. Annyi különbséggel, hogy anno a 006-os Nohab volt a megyeszékhelyen [még narancs színben]. Szekszárd sem mostanában látott Nohab-ot ahogy ilyen hosszú személykocsis vonatot sem [kivéve a júiusi Agrárminisztérium szerű bajai M41 Csörgő-s különvonat - azt is csak áthaladóban].

Nohab Szekszárdon

M61 Szekszárd-on

M61 019 Szekszárd-on [Nohab Szemből]

M61 019 Nohab Szekszárd-on

M61 019 Nohab Szekszárd-on ['90s Grafika] <-- alapból így sikerült az iPhone 5-el.

M61 019 Nohab Szekszárd-on ['90s Grafika] <-- Fakó 'Vörös Csillag' --> szürke csillag [nélkül].

Nohab Szekszárd vasútállomáson

618 019 Szekszárd-on [ellenfényes napsütésben]

Nohab Szekszárd-on [nappal szemben]

M61 Szekszárd-on [a késő délutáni - kora esti fényekben]

M61 019 Szekszárd-on [Nohab sötétedéskor]

M61 019 Nohab Szekszárd-on [este]

M61 019 Szekszárd-on [Nohab szemből éjszaka]

M61 Szekszárd-on [szemből - Nohab sötétben]
Nohab - a mozdony ami nem habozik.
Van1 nagyon régi gyerekkori [homályos - halvány] emlékem arról, hogy járt errefelé [nagyon ritkán] Villamos FűtőKocsi [megeshet, hogy1 Szergej-es személyvonat miatt]. 1ik családtag konkrétan be is akart szállni a VFK-ba csak szóltak neki, hogy az a vagon utazásra nem használható.
Tökre más élőben látni olyan embereket akiket eddig csak a NET-en láttam [TKori].
Jó látni, hogy vannak emberek akik tartják a lelket ezekben a régi gépekben. Vigyáznak rá, óvják őket és karbantartják, hogy még jó sokáig csodálva gyönyörködhessünk bennük. A Villamos FűtőKocsi alapjáratának hangját régóta le akartam videózni, hogy lencsvégre kapva meg legyen örökítve az utókor számára [nemsok videó van róla fent a NET-en].
https://www.youtube.com/watch?v=VDbdUU4pN2A