eMPet Creative Commons License 2025.09.23 0 1 26454

Az előbb ajánlott oldalon próbálkozz, ingyen regisztrálhatsz.

Utána vidd fel az ismert családtagjaidat adatokkal, tehát szülők, nagyszülők és bármennyire nem kívánom, de elérsz a meghalt szeretteidhez is, de folytasd tovább a munkát.

A születési - esküvői - halálozási adatok csak x - y - z év után nyilvánosak (tehát 80-100 éves "frisset" nem találsz), ezért is szükséges az elején a kútfőből, vagy rendelkezésre álló papír alapú anyagból a felvitel, hogy előbb-utóbb - indexelt adat esetén - elkezdjen keresési találatokat adni a rendszer. Ott eldöntheted, hogy érintett vagy-e, vagy nem.

És majd jönnek az fejtörők, hogy ki miért kivel, mikivel és mikor. Ha ráérzel a menetére, akkor lehet kitérni, mellékágon visszajutni, kijegyzetelni a nem indexelt keresztszülőket (nálam előrevitték a kerersést).

Logikai játék, ésszel kell csinálni, nem szabad elcsábulni egy-egy kecsegtető ajánlaton. Én is dolgoztam ki függetlenül, vezetéknévben azonos ágat, akiről később kiderült, hogy nem is rokon, de szerencsére nem csatoltam a sajátomhoz. És nem találtam mást helyette.

A tévedések javíthatók, sok oldal eredetiben is megtekinthető és csatolható az ekészített családfához.

A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlatnak, kdezze meg rokonát-ismerősét. :-)

(Nálam pl. anyámnak a 98 éves rokon Bözsi néni mesélt ezt-azt, fél évvel utána jutottam el addig a családfánál, hogy nini, szinte mindenre jól emlékezett...)

Előzmény: Marcin83 (26452)