Evocáf Creative Commons License 2025.09.21 -1 0 31326

Ejj, te is topikzárás után jelentkezel... :)))
De azért nézzük, volt-e értelme...

***>>"Ez mitől pont az irreducible complexity logikája? :)"<<
Mi az, hogy "mitől?" Ez a logikája. Nem tudom elképzelni, hogy "konkrétan" milyen lépésekben alakulhat ki ez a konkrét komplexitás, újdonság, szekvencia, akármi a funkció fokozatos változása mellett, folyton hasznos maradva, ergo lehetetlen. Argumentum ad ignorantiam.

Namostakkor irreducible complexity, vagy argumentum ad ignorantiam? :))
Amíg eldöntöd, helyettesítsd be a "pontosan" szó helyébe a "konkrétan" szót a már 22 éve meglévő mondatba:
"Nekem sem volt eszem ágában annak követelése, hogy levezesd: "melyik gen pontosan milyen mutacioval hogyan valtozott, ennek milyen fenotipusos hatasa lett, lepesenkent az egesz folyamatot"." - 3329

Amiatt pedig ne aggódj, hogy "nem tudom elképzelni..." Igaz, hogy nem konkrétan..., nem pontosan..., de én legalább megpróbáltam elképzelni, hogyan nézhet ki az ún. "mutációs génszintézis", sőt az "enzimatikus génszintézis" is... Ti még eddig se jutottatok el... Ti is szárnyaltassátok már az evós fantáziátokat...

***(...) Mint ha az evolúciónak valamiféle célja lett volna, hogy pont olyan struktúrák alakuljanak ki, amik végül kialakultak. Ezt az érvelési hibát az "Elminster" már sokszor észrevételezte nálad.(...)

"Erre szoktam néha azt mondani: te olvasod is a topikot, vagy csak firkálsz bele?" (Sti)
Erről most csak egyetlen példa:

- A gének nem egy elérendő jövőbeli cél-szekvencia létrehozása érdekében módosulnak, ez ugyanis egy teleológiai szemét, és nem a valódi biológiai működés! - "Elminster"
- Ezzel kötöcködés nélkül egyetértek... - Sti

Csak még egy apróságot emelek ki, hátha ez is elkerülte figyelmedet: a génként elfogadható "végszekvenciáról" ezt írtam: "eleve nem is volt cél, csak valahogy pont ez jött létre" - Tke 271159

[Ja, e ponton még eszembe jutott a "PONT EZ" témakörében valami érdekesség, a régebbi időkből:

"Amint megismertük a gént és a tulajdonságot, rögtön azt is megállapíthatjuk, hogy PONT ENNEK kellett kijönnie. Úgy értve: ha más "gén" jött volna ki, akkor ez a tulajdonság nem is jöhetett volna létre (lévén, hogy - kisebb-nagyobb eltérésektől eltekintve - mennyire specifikusnak kell lennie valamely génnek).
Megállapításunk lényege tehát: EHHEZ a génszerkezethez szükségképpen EZ a tulajdonság tartozik - ahhoz, hogy PONT EZ a tulajdonság jelenjen meg, PONT EZ a génszerkezet szükséges. De hogy miért PONT EZ a génszerkezet a megfelelő PONT ENNEK a tulajdonságnak a programozásához, azon már értelmetlenség lenne elmélkedni. "Ehhez ez passzol"; ez van, s nem vágnánk csodálkozó pofát, mondván, hogy na tessék, hogy lehet, hogy PONT EZ jött ki?"

(Pont úgy értve, ahogy te fogalmaztad: "...hogy pont olyan struktúrák alakuljanak ki, amik végül kialakultak".....)]

De ez csak egy kis kitérő volt, a lényeg itt van:

***"megérett a helyzet egy kis topikzárásra"

Ezt már a 31322-ből idézted... De amit erre írtál, azt idézni se érdemes.
De ez a kis szöveg ebben a formában volt eredetileg: "megint megérett a helyzet egy kis topikzárásra".
Kattints a linkre, és arra is reagálj valami érdemit...

Ehhez felhasználhatod az imént feltett 31325 ismeretanyagát is...

De gyanítom, újabb topikzárás felé közeledünk... :)))

Előzmény: Siphersh (31324)