Trebitsch Creative Commons License 2000.07.31 0 0 0
"Ön szigorítaná-e az önvédelmi fegyverhez való hozzájutás feltételeit?"
Előbb talán tisztázzuk az alapfogalmakat: önvédelmi fegyvernek a közterületen hordható stukkert hívjuk. Ehhez pillanatnyilag földesuraink juthatnak hozzá valamint a maffiózók; a kérdést a 115/1991. (IX. 10.) Korm. rendelet szabályozza.
A feltételeket szerintem nem, vagy nemcsak szigorítani kéne, hanem először is racionalizálni, mert most irracionálisak; másrészt olyanná tenni, amely feltételek nem hatnak kissé furán egy demokráciában.
Hivatkozott joxabály:

" III.
Lôfegyver, lôszer megszerzése és tartása

17. § (1) Lôfegyver, lôszer megszerzésére és tartására engedélyt az a természetes személy
kaphat, aki

g) önvédelmi célból maroklôfegyver megszerzése iránti kérelmet nyújt be és fegyveres szerv
hivatásos állományú tagja, bíró, ügyész, ügyészségi nyomozó, országgyűlési képviselô, a
Kormány tagja, államtitkár, helyettes államtitkár, minisztériumi fôosztályvezetô vagy
polgármester (fôpolgármester), valamint az, aki bizonyítja, hogy tevékenysége miatt élete, testi
épsége fokozott védelmet igényel. "

Namost ez egy antidemokratikus, felháborító és életveszélyes vicc, úgy ahogy van.
Mi az, hogy nekem kell bizonyítanom, hogy védelemre szorul az életem? És ha nem tudom, akkor dögöljek meg? A bizonyítás kritériumai amúgy nincsenek leszögezve, az eljáró rendőrre van bízva, mit fogad el bizonyításnak és mit nem. Felhívás korrupcióra.

Másrészt mi az, hogy akinek az Isten hivatalt adott, annak mindjárt többet és az élete, mint az enyém, mert jobban védheti? Különbség van élet és élet között?
Ne már...

Előzmény: TV 2 (-)