Kisgazda Creative Commons License 2000.07.31 0 0 1379
Kedves KRI!

A lefasiztázott Horthy rendszer nem érv, a Horthy rendszer ugyanis kizárólag azoknak
fasiszta rendszer akik történelemből csak a kötelező anyagot tanulták. Sem Horthy nem
volt fasiszta, sem a rendszer. Kormányának egyes tagjai valóban szimpatizáltak a nácizmussal, ennek ellenére a Horthy kormány a nemzetközi katonai helyzethez képest
igen sikeresen megőrízte hazánk polgárai számára a békét. Horthy megitélése mindenki magánügye, azonban itélet esetén joggal elvárható, hogy az itélet szempontjai ne az aktuális politikai propaganda, hanem a kor politikai helyzete a politikus korrekt jellemrajza, története legyen. Pontosan ugyanezért a késői Kádár rendszert sem szabad sommásan véres diktatúrának elintézni. Orbán láthatóan jól ismeri Horthy-t, (ez el is várható) természetes, hogy sokkal árnyaltabban itéli meg, mint egy SZDSZ propagandát visszhangozó Hitgyülis. Adott esetben neki van szüksége Horthy, vagy más régebbi politikus eljárásainak alkalmazására.
Valószínóleg a Horthy "kártyát" az SZDSZ Antall ellen játszotta ki, aki egyébként tisztelte e nagyformátumú és úriemberségét végig megörző politikust, de most jól jön Orbán ellen is.

A Szentkorona valójában politikusoktól független nemzeti jelkép. Megitélését, tiszteletét
véleményem szerint függetleníteni kellene az aktuális politikai széljárástól. Orbán törekszik
erre, amivel a lakosság döntő többsége egyetért. A Szentkorona sok mindent kifejez, de negatív
eszményeket nem. Igazából nem értem, miért szúrja egyesek szemét.

A határreviziós törekvések SZDSZ-es agyszülemény. Az Orbán kormány világosan deklarálta, hogy a határok átjárhatóságában érdekelt és világosan látható, hogy külpolitikája is erre irányul.
Külpolitikáját mind a hazai, mind a határon túli magyar szervezetek, mind a nemzetközi szervezetek maximálisan elismerik. Egy burkolt, vagy nyilt reviziós politika aligha hozná ezeket az elismeréseket.

Kedves Bubis!

A Fidesz polgári párt, tehát koaliciós értelemben "szabad győkéhez" inkább kapcsolhatja az FKGP-t, MDF-et, mint az MSZP-t. Mindezt igazolja, hogy a Fidesz az SZDSZ-el ellentétben
nem vesztette el szavazói javarészét. Ezzel ugyan több Fidesz szavazó nem értett egyet, de nem tartotta az elvek feladásának. Mint látható, a többségi Fidesz a koalicióban is sikeresen megőrízte önmagát, sőt láthatóan hatással van az FKGP-re is. Feltehető, hogy aki politikai okok miatt szavazott a Fideszre, nem fogja ezután sem megváltoztatni álláspontját.

Ennek okát nem ismerem, de a HGY politikai aktivítását túlzottnak tartom. Elképzelhető, hogy a gond itt keresendő. Meg kell érteni, hogy a történelmi egyházak taglétszáma, hatása a társadalomra a HGY-nek sokkal többszöröse. A HGY politikai súlyának növelésében igazából jelenleg senki nem érdekelt. A HGY-nek be kell látnia azt a tényt, hogy politikailag prostituálódott.

A Vállakozók, stb. párthoz való kötődés azt jelentené, hogy a HGY bizonyos szalonokban már nem kivánatos, tehát maradnak a kocsmák. Nem vagyok HGY-s, de a dolgot nem ilyen egyszerűen oldanám meg.

Na persze, most hogy nem jött össze, már nem akarunk semmit a politikától. Véleményem szerint a HGY megerősödése önmagára a demokráciára is veszélyt jelentene, ezzel aligha vagyok egyedül. A demokrácia elgondolásom szerint "kitermeli" azokat a szervezeteket akik ezt élvezhetik, tehát nem a létező szervezeteknek kell egyből maximális erőforrásokat adni. Ez olyan lenne, mintha mondjuk az Extra szerverén mindenki egyformán megkapná az 50 Mb.-ot.
Az Extra a látogatottságtól és a honlap témájától teszi ezt függővé és igaza is van, hiszen erőforrásai végesek. A HGY tevékenysége bizonyíthatóan valakik ellen (is) irányul, tehát én semmilyen mértékben nem támogatnám, sőt korlátoznám műküdését.